Gerda Grachten

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gerda Grachten en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gerda Grachten heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  We kwamen met een groep van zes uit Limburg.

  We kwamen met een groep van zes uit Limburg. Harry Alers, Karel Wijnen, Harry Klerks,Tjeu Strous,Jose Knecht en ondergetekende. Ik herinner mij Koppies nog en van der Vrucht. Ook De Vries, die we altijd aan het begin van de les een moeilijke vraag stelde.Die ging hij dan heel ingewikkeld uitleggen op het bord en wij hadden 3 kwartier lang geen last meer van hem en konden rustig doen waar we zin in hadden. Ook van Wicheren zie ik nog zo voor de klas staan. Hij stond altijd een beetje met zijn onderlijf te draaien alsof hem iets in de weg zat (of stond). En die hele oude meneer Dubbelt met zijn droge opmerkingen. Ik zie ons nog met onze houten bakken waar onze spullen in zaten naar de klas lopen. Het zelf inkt wrijven en tekeningen inkleuren lijkt wel 200 jaar geleden.Ik heb nooit spijt gehad van deze opleiding en het toeval wil dat mijn oudste zoon nu ook landmeetkundige is en er net zoveel plezier in heeft als ik.

  CTO Kadaster, 1968

  Pas in de derde klas kwam ik naar de Mariaschool.

  Pas in de derde klas kwam ik naar de Mariaschool. Ik woonde in Vlodrop en het onderwijs was daar slecht. Vandaar. Ik kwam in de klas bij juffrouw Beterams en ik weet nog precies wat ik de eerste dag aan had. Een rode ribfluwelen overgooier.Er zat nog een meisje van Vlodrop, nl Hilda van Elmpt. In de vierde zat ik bij juffrouw Druncks, daarna bij juffrouw Reuten in de vijfde. Zij was een kreng(tenminste in onze ogen) en we hadden een liedje over haar gemaakt: Juffrouw Reuten zat te teuten Op een potje met wat keuten. De tekeningen die ik bij haar in de klas heb gemaakt heb ik nog steeds. In de zesde zat ik bij zuster Miriam en in 6B zat inmiddels mijn vriendin uit Vlodrop, Ineke Jeurissen. We fietsten samen naar school. Marijke Vaessen zat bij mij in de klas,ze woonde aan het Zwartbroekplein en ze hadden thuis een winkel. Ze was enigst kind en droeg altijd "schattige kleertjes". Ik ben ook een tijdje bevriend geweest met Corry Roumen, zij woonde op de Minderbroedersingel. Ze hadden thuis veel kinderen en toch mocht ik vaker blijven eten. In die tijd is ook haar vader gestorven. Ik herrinner me ook nog Jessie Spee uit Haelen en als ik nu niet stop ben ik dadelijk bezig aan een boek over mijn schooltijd.Dat zal niet de bedoeling zijn.

  Mariaschool, 1960

  Meneer Nelissen (Neeltje) gaf wiskundeles en als je voor de klas een opgave moest uitleggen en je wist de uitkomst niet, dan vroeg hij:"Wat schat(je)? Verder had ik ondanks alles een goed contact met brombeer Theunissen die o.

  Meneer Nelissen (Neeltje) gaf wiskundeles en als je voor de klas een opgave moest uitleggen en je wist de uitkomst niet, dan vroeg hij:"Wat schat(je)? Verder had ik ondanks alles een goed contact met brombeer Theunissen die o.a. Franse les gaf. Hem heb ik nog eens ontmoet toen ik pas bij de gemeente Echt werkte. Hij woonde ook in Echt maar is nu overleden. Van mevrouw Beckers(geloof ik) herrinner ik mij dat ze altijd zei:"Kinderen kijk mij aan en hou je handen stil!" Zij gaf geschiedenisles. Meneer Hecker (duits) is in die tijd getrouwd met juffrouw Waucomont. We kregen gym van mevrouw Coenen en ik zie vaker iemand in Echt die sterk op haar lijkt, ik heb haar echter nog niet gevraagd of zij het werkelijk is. Ik herrinner me o.a. de volgende namen: Kitty Spiertz, Ingrid Dieteren, Ingrid Tulong en de dochter van de groenteboer op de Schuitenberg. Ook Clara Hollewein zie ik nog zo voor me. Lily Rubens heb ik pas geleden ontmoet op Camillus waar haar en mijn moeder verpleegd worden. Loes Telgenkamp is de schoonmoeder van een vriend van mijn zoon. Marij Aubert is getrouwd met mijn neef. Dus toch kleine linken naar de tijd van toen. Wij zijn ook een paar dagen op retraite geweest in Heeze, dat waren volgens mij een soort schoolverlatersdagen. We kregen er ook seksuele voorlichting.

  H. Hartschool U.L.O., 1964

  ?