Ontdek PLUS

Gerard van Rooijen

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Gerard van Rooijen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Gerard van Rooijen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Laaaaaang geleden, dus niet zoveel herinneringen meer.

    Laaaaaang geleden, dus niet zoveel herinneringen meer. Ja, heel vaag het leesplankje (aap, noot, mies,...) en de platen van Jetses, de boekjes van Ot en Sien. Ik weet wel dat mijn favoriete lessen Aardrijkskunde en Geschiedenis waren. Wat minder goede herinneringen heb ik aan de toenmalige directeur, dhr. Roelvink, in mijn herinnering een bijzonder autoritare man, die t niet zo op mij begrepen had. Wel goede herinneringen heb ik aan meester Perton, waarbij ik in de 5e en 6e in de klas zat en juffrouw van Pelt, een hele lieve oude onderwijzerijs, die ik in de 3e en 4e klas had. Namen van klasgenoten die ik me nog herinner: Hein Wuite, Rob Trip, Erik van der Kamp, Bennie Moes, Aad Schout Veldhuis (hij had 2 jongere zusjes die een tweeling waren), nog een Erik (van Straten geloof ik), Peter van Beelen, Henk de Ruiter, Wilma van der Kooij (hallo! jij ook hier?), een Carla en natuurlijk mijn vriendje in de laagste klassen; Oene de Vecht, die later naar Leerdam verhuisde. Mijn zus Wytske zat een klas lager, en mijn zus Marja zat daar nog weer 2 klassen achter.

    Catharina van Renesschool, 1960

    Wat me altijd is bijgebleven zijn de wiskundelessen van dhr.

    Wat me altijd is bijgebleven zijn de wiskundelessen van dhr. Weiffenbach (vooral als de les besteedt werd aan verhalen over Indië). Verder (zoals zo'n beetje alle leerlingen) het "rondjes lopen" in de pauze, de cultuurverandering onder de "niewe generatie" (dhr. Roeleven en René Carels), en de middeleeuwse week. En natuurlijk de eindexamenstunt: de gijzeling van de lerares Duits, met aansluitend de crematie van de schoolagenda's. Een "ludieke" actie, zoals we dat toen noemden. Er is mij trouwens nog een naam te binnen geschoten van iemand op de foto van 1971-72: rechts naast André Ladan staat Hans Remmerswaal.

    Geurt Volkersschool, 1969