Gerard de Haan

Kent 3 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Sliedrecht

  Bekijk het volledige profiel van Gerard de Haan en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gerard de Haan heeft 2 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op 1 september 1953 startte ik in klas 1, bij mw.

  Op 1 september 1953 startte ik in klas 1, bij mw. Wildeboer. De heer S. Douma was toen 'hoofd der school'. Van 1 september 1954 tot einde schooljaar in klas 2 bij mw. Jongeling en op 1 september 1955 in klas 3 bij 'meester Van der Merwe', die zo goed kon vertellen over de 2e Wereldoorlog. We zijn nog eens bij hem thuis geweest, waar hij veel spullen uit de oorlog had bewaard. Inmiddels was de heer Van der Laan het 'hoofd der school'. In september 1957 volgde klas 4, bij 'meester' Van der Merwe en mw. Verhage, die ook les gaf in klas 5. In september 1958 werd de Christiaan de Wetschool opgeheven en werden wij ondergebracht in de Paul Krugerschool.

  Christiaan de Wethschool , 1953

  Een heerlijk rooster.

  Een heerlijk rooster. Vroeg beginnen en elke middag (uitzondering vrijdag) vrij. We begonnen t.o. Jeugdhuis 't Slag met meneer Van Lambalgen, mevrouw Nabers e.a. In de volgende jaren gingen we naar de Wielerstraat; een groot schoolgebouw met daarachter het gymnastieklokaal. In het schooljaar 1961-1962 was mw. Pietersma de klasseleraar en in het jaar 1962-1963 de heer Vaatstra. In het schooljaar 1963-1964 had de heer Van der Klooster de leiding en in het laatste schooljaar zou ik het niet weten, want de handtekening is onleesbaar. Mijn vader was hier concierge. Dat had een goede kant, maar het was ook niet altijd gemakkelijk, want bij een slecht cijfer werd hij direct aangesproken door 'Vaatstra'.

  Eben-Haezer ULO School, 1960

  In september 1958 kwam ik over van de Christiaan de Wetschool, die was opgeheven.

  In september 1958 kwam ik over van de Christiaan de Wetschool, die was opgeheven. Het 'hoofd der school' was 'meester Huiszoon'. Op de laatste schooldag kregen we een klein bijbeltje en werd het heel ontroerend met het zingen van: 'wat de toekomst brengen moge'.

  Paul Krugerschool, 1958

  ?