Ontdek PLUS

Gerard de Bie

Kent 1 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gerard de Bie en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gerard de Bie heeft 19 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heette toen Juvenaat "Mariaoord" met alleen maar jongens.

  Heette toen Juvenaat "Mariaoord" met alleen maar jongens. De onderwijzers waren Broeders. De opleiding in mijn tijd heette MULO. Daarvoor was 't ULO. We mochten alleen met de grote vakanties + 1 weekend per trimester naar huis en dan leek ons eigen huis 'n kabouterhuisje vergeleken met de grote ruimtes,gangen,trappen, ja zelfs de toiletruimtes waren groot.Eens in de 2 - 3 weken kwamen op Zondagmiddag onze ouders met eventueel broertjes en zusjes of andere familieleden danwel kennissen op bezoek. In principe bleef je de hele week op het "Mariaoord - terrein. Behalve op woensdagmiddag dan mocht je 'n 2 uur het dorp in. Ook mocht ik met, enkele jongens meer, het terrein af om Spaanse gitaarles te volgen. En ook gingen we wel eens met de groep waar we in zaten bijv. 'n middag het oorlogsspel spelen bij "de IJzereman" in de bossen. Ik persoonlijk heb er ook veel heimwee gehad. Ik kwam met m'n dertiende op die school en was nog nooit langer dan 2 dagen van huis geweest.Het eerste trimester kwam ik vanaf de grote vakantie tot de herfstvakantie helemaal niet thuis. Dat was hard!

  Mariaoord, 1966

  Ik weet nog : > dat we, door onze eigen moeders gemaakten, sloffen over onze schoentjes moesten aantrekken in de gang voordat we de klas in mochten.

  Ik weet nog : > dat we, door onze eigen moeders gemaakten, sloffen over onze schoentjes moesten aantrekken in de gang voordat we de klas in mochten. > Dat de non, die voor de klas stond, elke ochtend begon met 'n weesgegroet en een onze-vader met ons te bidden en vervolgens 'n verhaal uit de Bijbel vertelde aan de hand van geschilderde afbeeldingsborden die hoog boven ons aan de muren hingen.

  H. Bernadette kleuterschool, 1957