Ontdek PLUS

Frits Stede

Kent 6 personen

MARRIED , 5 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Frits Stede en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Frits Stede heeft 11 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De jaarlijkse leuke ontgroeningen.

    De jaarlijkse leuke ontgroeningen. enkele leerkrachten waren Ramdin (wiskunde leraar), Bongers (aardrijkskunde), mw.Dubois (Direktrice), Hiwat, Betty (burgos), van Zorge (natuurkunde). Medestudenten wo. Mavis Melcherts, Carmen Doest, Ganga, John Braaf, Diana Loor, Benny Halfide.

    AMS, 1974

    In de 1ste klas was Theo Vishnudath mijn klasse leraar (wiskunde leraar).

    In de 1ste klas was Theo Vishnudath mijn klasse leraar (wiskunde leraar). Mw de Montel-Samson was toen direktrice. Een leuke herinnering van die tijd was toen de meisjes geen mini naar school mochten dragen van mw de montel. De meisjes van de hogere klassen (3de en 4de) die hadden afgesproken uit protest allemaal met maxi op school te komen. Leerkrachten waren oa. mw Mac Donald (engels), mw Jagmohan (biologie), Bram Behr (natuurkunde), mw Mac donald (aardrijkskunde) etc. Medestudenten zoals, Sommers, Cynthia Hoogvliets, de gebroeders Menso, Schutte (woonde aan de overkant van de school), Sital.

    Coleridge School, 1972

    Ik heb in de 2de klas les gehad van jufrouw menckenberg.

    Ik heb in de 2de klas les gehad van jufrouw menckenberg. Haar zoon nikita zat ook in de klas. In de 3de klas was mijn leraar meester Duvant en ik zat toen samen met Foe a Man en Posee met wie ik vaak optrok. In de 5de klas kreeg ik les van dhr. Berkenveld en zat ik samen met de jongens Kolader, Groeneveld, Mettendaf. Leraren van die periode waren behalve dhr. Berkenveld ook nog dhr. Fred Derby en dhr Frans Menckenberg (vader van Nikita). In de 6de klas kreeg ik les van dhr. Valpoort (was als een vader voor ons) en zat ik samen met jongens als Coutinho, Carlos Wong loi Sing en Freank. Ik herinner mij ook de periode van meester Ho A Sioe ( een zeer ruwe chinese leerkracht die in alle vaart het schoolerf kwam oprijden met zijn auto en moest iedereen wijken als hij aankwam anders kreeg je pakslaag van hem. Ik heb in de 4de ook gezeten met de jongens George (robuust gebouwd) en Reding (lang ) die vaak met elkaar vochten (twee sterksten onder de jongens van de school die voor niets en niemand uit de weg gingen. En natuurlijk ook het Hoofd van de school dhr Dulder (alias Pa kop) voor wie elke leerling bang was vanwege de pakslaag die hij vaak uitdeelde. De bollen van tant Sjane in de 2de pauze, de appels en zuurgoed van mw Blackman, de Kerk (RK) met paters zoals Haarmans, van Rengs, van Rengs, frater Piet Braakmans en niet te vergeten pater Martin Noordermeer die de oprichter was van het Herjolizakoor (samenvoeging van de jongesnschool HERman JOzefschool en de meisjesschool st LIdwinaschool en de ZA stond voor ZAngkoor) waarvan ik ook lid was. Dit was een PRACHTIGE tijd van mijn leven. Het koor bloeide op en steeds meer kinderen van beide scholen voegden zich toe. We hebben verschilende optredingen verzorgd in de kerk, zoals het paasgebeuren. We hebben ook een SCHITTEREND zegmaar musical gebracht in de kerk. Als ik het goed heb bracht dit evenenement veel opschudding te weeg onder de kerkgangers omdat men vond dat de kerk niet de plaats was voor dit soort aangelegenheden dan alleen als het om bijbelse of zegmaar kerkelijke thema's ging. Jammer want als ik mij kan herinneren is het koor hierna gestopt. Ik ken nog heel goed het Herjolizakoor lied ""Zingen schept vreugd in het leven"" en ook nog vele andere koorliedjes die pater Noordermeer ons geleerd heeft. Het waren liedjes over het dagelijks leven, over de natuur, en enkel algemene liedjes zoals, bai mi tip tip (een Surinaamse klomp gemaakt van een stuk band en hout), do sol joe sidon (een lied van de toen Populaire Kleine Marlene), Miauw poesie, Joe no moe trowe owroe sowtoe, Opa taki pe'je prani etc. Jammer!!!

    Herman Jozef school, 1962