Ontdek PLUS

frits nijland

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van frits nijland en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    frits nijland heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Hoewel de tijd niet goed was,denk ik met veel genoegen terug aan deze schooljaren.

    Hoewel de tijd niet goed was,denk ik met veel genoegen terug aan deze schooljaren.Ik herinner mij nog de namen van diverse leraren b.v. Ome Jan(natuurkunde), de Jong (wiskunde),de Bruijn (duits),Vleeshouwer (lich.opvoeding),Went (natuur en scheikunde). Doordat de school werd gevorderd door de bezetters moesten we meerdere malen verhuizen, b.v. naar het Assiesplein,naar een meisjesmulo in de stad. Dit jaar hoop ik weer een aantal oude klasgenoten te ontmoeten bij het reunie t.g.v het hoderdzestig jarig bestaan. Na de HBS/tijd ben ik naar de hogere beroepsopleiding van de Ned. Spoorwegen gegaan en ben nu na ongeveer 42 dienstjaren gepensioneerd en woon met mijn vrouw in Utrecht.

    Rijks HBS, 1942

    Het was april 1940 dat ik mijn entree maakte in de vijfde klas op deze school.

    Het was april 1940 dat ik mijn entree maakte in de vijfde klas op deze school. Deze school heette toen nog Openbare School III.De eerste meester waarmee ik kennismaakte was een oudere heer,meester van de Wal.Toen ik de zevende klas bereikte kreeg ik les van de hoofdonderwijzer dhr. Bakker (bijgenaamd Buikie). Een andere opvallende onderwijzer was meester Kamphuis. Hij was invalide maar wist zijn handicap op een prachtige wijze op de achtergrond te plaatsen.Van mijn klasgenoten herinner ik me enkele namen, b.v. Joop de Rooy,Joop Wienbelt, Geert Boer,Jan Leppink,Jan Koopman, Wim Wormmeester,Gijs Heg, v.d. Worp, Rigter,Flip van Dijk. In 1942 verliet ik de school om naar de RHBS te gaan. Gedurende de oorlogsjaren werd de school nog bevolkt door Duitse militairen alsmede door dwangarbeiders uit Rotterdam die op doortocht waren naar Duitsland.

    Hobbemaschool, 1940

    Mijn entree op deze school was in de dependance in de Juliana van Stolbergschool aan de Krommenieuwegracht.

    Mijn entree op deze school was in de dependance in de Juliana van Stolbergschool aan de Krommenieuwegracht.Het nieuwe schooljaar begon ik in de Hamburgerstraat maar dat was van korte duur als gevolg van een verhuizing naar Zutphen. Ik bezit nog een foto van de kinderen uit mijn klas die werd gemaakt op het pleintje voor de school, uiteraard binnen het hek.

    Openbare basisschool Regent..., 1937