Frits Kruger

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frits Kruger en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frits Kruger heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Mijn vader wilde graag dat ik een managementopleiding (toen heette dat patroonsopleiding) volgde in de grafische industrie aan de A.

  Mijn vader wilde graag dat ik een managementopleiding (toen heette dat patroonsopleiding) volgde in de grafische industrie aan de A.G.S.; met de fiets naar station Haarlem, met de trein en vervolgens met een oude fiets (werden toen nog niet gestolen) naar de Dintelstraat 15 in Amsterdam Zuid. De eerste dag noemden wij elkaar als leerlingen Jan (voor sommigen heet ik nog steeds zo) omdat je dan niet al die namen hoefde te onthouden. Veel geleerd over management en techniek (meer theoretisch dan praktisch). Soms werden wij toegelaten tot de techniek, de laatste dag van het eerste schooljaar liet Peter Smulders een stuk zetwerk in pastei vallen; hij heeft het geweten (nablijven en distribueren). Groenendaal, Sweerman, Haalboom, Wester. Schoolreis naar Heidelberg en Parijs (Vleugels).

  Grafische School Amsterdam..., 1958

  Van het gymnasium Felisenum naar de Hartenlust in klas 2.

  Van het gymnasium Felisenum naar de Hartenlust in klas 2. Hier ontmoette ik leerlingen uit Santpoort en gezamenlijk fietsten wij elke dag naar Bloemendaal. Ook mijn neef Paul (vanwege zijn stekelhaar Florian, naar der verschwundene Florian) zat in die klas. Op onze fiets (neef op z'n Berini (eitje)) werd een schoolreisje naar de Veluwe ondernomen. In tegenstelling tot het gym, moesten wij veel uit ons hoofd leren (in einem kleinen Dorfwirtshaus...). Meester Krabbedam (scheikunde) haalde met een pennemesje z’n vinger open voor een of ander experiment. Vakantiewerk: Mars, Vico, Neco (onder de bunker doorkruipen), uientrekken. Paul Vlaanderen, Sprong in het heelal. Zeilen (Tipsy) op de Mooie Nel, dansen bij Martin. Het laatste schoolreisje was naar de Ardennen; vroegtijdig beëindigd vanwege het niet gunnen van ons plezier door de meesters.

  Hartenlustschool voor Mavo, 1956

  Na de lagere school, in navolging van mijn oudste zus, door weer en wind fietsend naar het gymnasium Felisenum, helaas een periode waar men mij niet veel kon bijbrengen.

  Na de lagere school, in navolging van mijn oudste zus, door weer en wind fietsend naar het gymnasium Felisenum, helaas een periode waar men mij niet veel kon bijbrengen. De lesmethode was interessant en vooral de link met de oudheid (goden en heldensagen) sprak mij erg aan. De lessen geschiedenis (van Vessem, de Gordiaanse knup), aardrijkskunde (en dan komt dat magma...) en Nederlands (juffrouw van Eck: je leeft om te eten of je eet om te leven), staan mij nog goed bij. Ook veel balspellen (kastie, hockey) geleerd. Gymnasii tandem!

  Gymnasium Felisenum, 1953

  ?