Ontdek PLUS

Frens Hein

Kent 2 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frens Hein en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frens Hein heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Nou ja, ik was een heel verlegen jongetje vanaf dag 1 in 1960 en werd door de jaren heen ook veel gepest vanwege mijn brilletje en ander afwijkend gedrag (kledingkeuze, niet geschikt voor teamsporten, kortom: sociaal isolement).

  Nou ja, ik was een heel verlegen jongetje vanaf dag 1 in 1960 en werd door de jaren heen ook veel gepest vanwege mijn brilletje en ander afwijkend gedrag (kledingkeuze, niet geschikt voor teamsporten, kortom: sociaal isolement). Toch koester ik goede herinneringen aan menig schoolreisje met als hoogtepunt(en) de 2x(!) verblijf in jeugdherberg op Vlieland, 2x omdat ik na de 6e klas wegens achterstanden ook nog de (7e) determineerklas in 66-'67 van Mr van den Hoven (toffe peer!) heb doorlopen alvorens naar het Maerlant Lyceum te gaan (gymnasium-alpha, zie aldaar op de site). Namen? Tja: Mr Immink en hoe heette die aardige roodharige meester ook alweer? Bram Leeuwenhoek was gymleraar en die heeft het later nog ver geschopt (IOC). Van in de (6e? klas ene Lisette (op wie ik stiekem verliefd was of wat daar voor door moest gaan)tot Klaas Stuijfzand, zoon van de kruidenier op de hoek van de Frederikstraat en de Javastraat, teveel om op te noemen. Ik zou zeggen: meldt u zich maar, Vijftigers, ex-klasgenoten! By the way: met mijn notoire/chronische verlegenheid is het (veel) later helemaal goedgekomen!

  Haagsche Schoolvereniging, 1960

  Voor mij was het allerleukste jaar dat allerlaatste jaar, 1973-1974, in de zgn.

  Voor mij was het allerleukste jaar dat allerlaatste jaar, 1973-1974, in de zgn. 'bezemklas', met alle gesjeesde eindexamenkandidaten gymnasium-a van het jaar daarvoor, van het Maerlant maar ook afkomstig van andere lycea in Den Haag. Ik heb toen eigenlijk voor het eerst vrienden gemaakt. Wat zou er toch geworden zijn van mensen als Felix Heijne, Ton Tack, Pim van der Elst, Alexander Sandkuyl, Rene van der Stoel etc.etc.?

  Maerlant lyceum, 1967