Fred Westra

Kent 11 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Fred Westra en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Fred Westra heeft 0 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Een van de directeuren was dr.

  Een van de directeuren was dr. van Rijsinghe, de beste man had een radioprogramma met de fraaie titel "Tussen mens en nevelvlek", welke snel was omgedoopt in "Tussen mens en jenevervlek". Bussemaker gaf tekenen en er was een dame met bijzonder ruime en aantrekkelijke vormen, maar welk vak ze gaf en hoe ze heette heeft minder indruk gemaakt, dat ben ik even kwijt. Alzheimer waarschijnlijk, want als ik er over nadenk komt vanzelf biologie als vak naar boven, hoe kan het ook anders. Heette de scholierenvereniging geen Astra? De voorzitter in mijn tijd was Jan Verton, ook uit Maarssen en reeds lang overleden. Veel handballers in de klas en op school, Atilla was de club, Frans Borgesteijn en Anton de Zwart waren spelers, maar hoe de overige heren heetten ????

  2003, Fred Westra

  De bovenmeester heette niet Van Kouwenhoven maar Kouwe en hij sloeg er op los met de lineaal als hem dat zo uitkwam (en werd ook wel eens terug geslagen met die zelfde lineaal.

  De bovenmeester heette niet Van Kouwenhoven maar Kouwe en hij sloeg er op los met de lineaal als hem dat zo uitkwam (en werd ook wel eens terug geslagen met die zelfde lineaal. Was het niet een Schut die dat deed?). Dan waren er ook nog juffrouw De Bruijn en meester Van Kerkvoort. Deze laatste leeft volgens mij nog. En juffrouw Fischer niet te vergeten, die woonde toch bij kapper Verton op de Lange Gracht? Er waren zelfs 2 cellen op het schoolplein en landlopers waren er toen ook nog. Gelukkig werden die zo nu en dan zeer pedagogisch in zo'n cel gesmeten als de lieve jeugd, hoe toevallig, pauze had en er dus met zijn/haar neus boven op kon staan. Ab Degen (wie kende hem niet) woonde inderdaad pal naast de school, waar nu de winkel van Telkamp zit. Namen uit die tijd? Pietje Bos, Wim van Eek van de Herengracht, Lowietje Busman van de Straatweg (zijn vader was toch hoofd van de ULO?), Rini en Cees van Bart, Tonnie van Doorn van de Langegracht, de vele Bouma's uit de Friezenbuurt, de ook in grote getale aanwezig zijnde kinderen Schut en ga zo maar door.

  2003, Fred Westra

  Ik heb maar 1 jaar op deze school gezeten, dus veel herinneringen heb ik niet.

  Ik heb maar 1 jaar op deze school gezeten, dus veel herinneringen heb ik niet. Ook mijn broer heeft hier een jaar doorgebracht. Onze dorpsschool vonden onze ouders kennelijk onvoldoende om de dorpsjongetjes klaar te stomen voor "de grote stad". Na deze school gingen we naar de Gemeentelijke HBS op de Catharijnesingel. Opa en oma woonden wel vlakbij in Tuindorp in de Regentesselaan, dat was wel handig!

  2003, Fred Westra
  ?