Ontdek PLUS

Fred van den Bogaard

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in Oost-Souburg

  Bekijk het volledige profiel van Fred van den Bogaard en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Fred van den Bogaard heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Drie-jarige BM-opleiding.

  Drie-jarige BM-opleiding. Later in 1972 voor mijn A-diploma een aantal maanden. Tenslotte van augustus 1976 tot voorjaar 1977 voor mijn B2-diploma.

  Hogere school voor scheepsw..., 1966

  Het eerste jaar gedeeltelijk les gekregen aan de Oppenheimstraat(boven de lagere school) en gedeeltelijk aan de Pieterskerkstraat, een stokoud gebouw met versleten houten traptreden en in iedere klas een met kolen gestookte ketel.

  Het eerste jaar gedeeltelijk les gekregen aan de Oppenheimstraat(boven de lagere school) en gedeeltelijk aan de Pieterskerkstraat, een stokoud gebouw met versleten houten traptreden en in iedere klas een met kolen gestookte ketel. Tijdens de lessen stond wel eens een orgel voor de school, waardoor de aandacht iets verslapte. Ik weet nog, dat juffrouw Alta dat prachtig oploste door even mee te swingen voor de klas en daarna de aandacht weer bij de les eiste. Namen van leraren: Juffrouw Alta(altijd leuke lessen), mevrouw Steutel( in alles het tegenovergestelde van juf Alta), de heren Scheerder(leuke peer, miste stukje wijsvinger), vd Klugt, Enzerink(liep mank), vd Graaf(kon slecht orde houden), Pompe(maakte zijn bril schoon door eraan te likken en woonde op de Haarlemmerstraat), Voortman(directeur), vd Ende(STRENG), Westerman(op de avond, dat Kennedy vermoord werd hadden we met hem klassenavond)

  Prof. van der Leeuw mulo/mavo, 1961

  In 1955 begonnen op deze school bij juffrouw Eggink, voor zover ik mij herinner een dame met lange ruisende rokken en hoge rijgschoenen.

  In 1955 begonnen op deze school bij juffrouw Eggink, voor zover ik mij herinner een dame met lange ruisende rokken en hoge rijgschoenen. Een echte ouderwetse, in de goede zin, lieve, vrijgezelle onderwijzeres; tijdens zingen speelde ze op een soort orgeltje, waarbij ze met één hand speelde en één hand lucht pompte voor het orgeltje. In de tweede klas een juf Lantermans, een dame van Indonesische komaf; in klas drie juf Tielrooij, waaraan ik weinig goede herinneringen heb, want ze sloeg soms met een lineaal; in klas vier meneer Gouthier, die had een auto, rookte sigaretten en had altijd heel strakke boorden om; in de vijfde klas mevrouw Vogel en tenslotte in klas zes meneer Jansen. Dat was een pijp en sigaren rokende, wild rond zich heen hoestende man. Ouderwets in de minder goede zin van het woord.

  Pestalozzischool, 1955