Fred Kuiper

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Fred Kuiper en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Fred Kuiper heeft 32 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  avondopleiding assurantie-A.

  avondopleiding assurantie-A. De avonden met vriend Robert Blietz in het café "De Pijp" in de Gaffelstraat. De bergen pelpinda's op de lange tafels en veel, veel bier.

  Nederlandse Economische Hog..., 1967

  Fijne herinneringen aan mijn leraar Nederlands, Rob Nieuwenhuijs, die met z'n heerljke accent zo mooi over het oude Indië kon vertellen.

  Fijne herinneringen aan mijn leraar Nederlands, Rob Nieuwenhuijs, die met z'n heerljke accent zo mooi over het oude Indië kon vertellen. En Evert Schoorl, die economie boeiend maakte. Vrienden uit die tijd: Carla van der Meulen, Michel Walvis.

  Knorringa avondscholengemee..., 1971

  De saamhorigheid die je als jongens met elkaar had.

  De saamhorigheid die je als jongens met elkaar had. Je woonde en studeerde samen, je haalde samen streken uit maar droeg ook samen de "ontberingen". 6.30 uur ontbijt, 7.30 uur: trein naar Steenwijk, waar ik op de HBS was geplaatst, Na school, direkt de studie in, 18.00 aan tafel, 19.00 uur weer studeren tot 10.00 uur. Daarna verpozen in de "recreatiekamer" (spelletjes, roken, naar de radio (Veronica, London, Caroline) luisteren. 10.30 bedtijd. Er was zowaar een biljartkamer. Werkelijk vreselijk was de dagelijkse kost. Draadjesvlees met vetranden, Custard val met zo'n vel erop. En die kleffe broodjes met die smerige kaas. Kamergenoten waren Anne Frankehuis, Wilfred Hilarius, Willem Haagen, Sieds Hiddema, Peter van der Wurff en Jaap Snijders. Vreselijk gelachen met Robert Blietz (ook later in Rotterdam), die nog steeds een van m'n beste maatjes is. Dat hoesten van de baas (meneer Wijmenga, oud (KNIL?) officier) was legendarisch (in de studie opletten geblazen, want hij was dan in de buurt), maar ook z'n loszittende handje. Als je de klap verwachtte: duiken! Zo niet, kwam die erg hard aan, want hij hierd zich niet in. Maar dan zat je straf er ook op. In tegenstelling tot de vrouw van de baas (het Konijn), die soms weken later je een straf oplegde (b.v. het weekend niet naar huis, maar doorstuderen) voor een feit, dat je allang was vergeten. Het pand waarin wij zaten was zo oud, dat als je binnenkwam aan de andere zijde de planken vloer opveerde... De kamertjes, 4 personen op stapelbedden, onverwarmd, wastafeltje, zeil op de vloer. Eens in de drie weken naar huis. Feest! Zaterdag na school en studie: zakgeld halen en de stad in. (koffiebar "De Pruttelpot" en Syb's" in het steegje)(en als je geld had een enkel maal (illegaal...!) naar "VAT69". Zondagavond weer melden ("n goed week-end gehad?") Toch een tijd, die ik (achteraf!!) niet had willen missen.

  instituut wijmenga, 1965

  ?