Ontdek PLUS

Fred Knol

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Fred Knol en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Fred Knol heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik volgde de elektro opleiding en kreeg les van onder andere de heer Vulink en de heer van de Meulen.

    Ik volgde de elektro opleiding en kreeg les van onder andere de heer Vulink en de heer van de Meulen. Mijn gedachten gaan vooral terug naar de praktijklessen van de heer Vulink. Wij stonden dan in een soort box op een verhoogde galerijachtige vloer met een stuk of 12 van die boxen achter elkaar. Op de wanden van die box moest een elektrische installatie worden geschroefd, met buizen, lasdozen, schakelaars en dan draad trekken. De heer Vulink stond beneden in het lokaal en had het overzicht over de hele rij boxen. Hij liep regelmatig heen en weer om te kijken of er niet teveel gerotzooid werd door ons. En als dat zo was gaf hij de eerst ekeer en waarschuwing en de tweede keer gooide hij een hamer naar je box. Vulink had donker haar een, vrij lang hoofd en een haviksneus. Hij had ook een een scherpe blik (passend bij de neus). De andere leraar, de heer van der Meulen, was toen al een wat oudere man die altijd een sigaartje in z'n mond had waarlangs vaak een straaltje water uit z'n neus, langs naar beneden droop. Hij had ook een bril op waardoor hij met een ietwat waterige blik het overzicht hield in het lokaal. De heer van der Meulen gaf ons het vak bankwerken. We moesten dan blokjes metaal met een vijl zo recht mogelijk vijlen, waarbij je de duim boven op de vijl moest houden, dan kon je het beste recht blijven vijlen. Dat viel niet mee en de meesten vonden het ook een pestwerk, temeer er een mooie schaafbank in het lokaal stond waarop het karwei zonder mankeren en veel sneller geklaard kon worden. We kregen ook tekenlessen (vaktekenen), maar de naam van die leraar is mij ontschoten. Ik had daar een klasgenoot waar ik vaak mee optrok. Rolf heette hij en hij had een brommer. Ik mocht wel eens achterop mee naar zijn huis.

    Concordia Inter Nos, 1956

    De kleuterschool Cornelia Bosch is/was gevestigd in de Willem Schoutenstraat, naast het politiebureau.

    De kleuterschool Cornelia Bosch is/was gevestigd in de Willem Schoutenstraat, naast het politiebureau. Veel weet ik er niet meer van te herinneren en zeker geen klasgenoten. Er was een juffrouw Schulpzand, volgens mijn herinnering had zij donker haar en een bril en was zij niet zo groot van stuk. Verder weet ik nog dat er altijd een auto melk kwam brengen en dat wij op school een pakje melk kregen. Ook herinner ik mij dat er een overdekte zandbak was met gaas ervoor. Zeg maar, een soort groot kippenhok. Ik zat daar in het zand met mijn rug tegen het gaas en vond het nogal koud.

    cornelia boschschool, 1947

    Mijn vriendje in die tijd was Berend werkman.

    Mijn vriendje in die tijd was Berend werkman. Zijn ouders hadden een boekwinkel op de Amstelveense weg. Verder heb ik via via namen van mijn klasgenoten ontdekt die mij weer zeer bekend voorkwamen en waar ik zelf niet zo gauw meer aan had gedacht. Een aantal jaren geleden, toen registratie op Schoolbank nog niet nodig was, een reaktie van Piet Alberts, die mijn naam noemde. Piet(je) Alberts herinner ik mij ook nog goed. Hij had het altijd over Paganini. Ben benieuwd of hij nog steeds zo klassiek is georiënteerd. Verder weet ik de namen nog van praktisch alle leerkrachten waar ik les van had. En het hoofd van de school, de heer De Maaker met zijn scherpe "S". Die riep altijd luidkeels de concierge, de heer Soetens: "SSSSSoetens", waarbij hij altijd kaarsrecht en keurig in het pak, met de handen stijf langs het lichaam, in de gang stond.

    Juliana van Stolbergschool, 1949