Bekijk het volledige profiel van Fransje Peels en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Fransje Peels heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Een part-time opleiding voor v...

Een part-time opleiding voor volwassenen. Deze "school" was een openbaring. Hier zeiden leerlingen gewoon tegen een leraar dat hij of zij het niet met hem of haar eens was. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Sociaal en maatschappelijk heb ik er een hoop geleerd, maar geen boeken kennis. Het was de tijd dat sommigen in de les zaten te breien, dat heb ik nooit gedaan. Van huis uit was me bijgebracht dat als iemand praat, dan luister je. Dat is toch niet veranderd op de sociale academie.

2004, Fransje Peels

De eerste drie jaar bij juffr...

De eerste drie jaar bij juffrouw van Rossum. Daarna meester Honing. Toen die wegging vond ik dat heel jammer, vooral omdat daarna meester Kat kwam, die streng was en als je in de hoek moest staan dan moest je je handen op je hoofd doen, hetgeen mijn vader mij verbood. Wij trokken met 6 meiden op, t.w. Pammie Meijer, Tonnie Dekker, Mini van Winsen, Ansje Bonnet, Joeke Glas en ik. Vooral met Mini had ik een hechte vriendschap, later ook met Pammie, die zelfs nog met ons, op de zeilboot, op vakantie is geweest.

2004, Fransje Peels

Aan deze school heb ik niet ec...

Aan deze school heb ik niet echt leuke herinneringen. Streng en niet rechtvaardig. Leraren hadden altijd gelijk en een leerling had niets te vertellen. Vooral bij Atzema, Lifman, Bezemer e.d. De heer Honing kon bij mij niet stuk, streng maar wel rechtvaardig en kon leuk vertellen over zeilen en schaatsen, wat tevens mijn hobby's waren (en zijn). Ik ben inmiddels manager bouw en beheer en als zodanig verantwoordelijk voor de bouw, het beheer en het aanpassen aan de eisen van kinderdagverblijven in de Zaanstreek. Dit doe ik half-time en spaar uren om zomers 2 maanden weg te kunnen, met de boot naar Noorwegen e.d. Ondanks de Bazelschool ben ik prima terecht gekomen en heb ik een heerlijk leven.

2004, Fransje Peels
?