Bekijk het volledige profiel van Frans Wellner en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 9

Frans Wellner heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

Nadat ik noodgedwongen doch in...

Nadat ik noodgedwongen doch in goed overleg mijn studie aan sg Godelinde M.E.A.O. in Naarden voortijdig had beëindigd, ging ik naar het Gooisch Avondcollege in Hilversum. Daar volgde ik drie avonden in de week (di, wo en do) de vakken Nederlands, Engels, Recht I (publiekrecht), Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie. Het cursusjaar 1981/1982 was tevens het jaar waarin ik examen deed voor de vakken Nederlands, Engels en Recht 1 waarvoor ik deelcertificaten heb behaald. De economische vakken bleken voor mij weer een groot struikelblok te zijn, daarom heb ik die vakken in het tweede jaar niet meer gevolgd en kreeg ik het advies om een studie Praktijkdiploma Boekhouden te gaan doen. Ik weet nog dat Chr. Nagel mijn leraar Nederlands was; hij was indertijd ook lid van de examencommisie, zijn handtekening staat op de deelcertificaten voor MEAO. Namen van andere leraren en overige leerlingen uit mijn klas zijn mij niet meer bekend. Over het algemeen ook wat oudere mensen toen dan ik was (19-21 jaar) en vrij weinig contact met hen gehad.

2004, Frans Wellner

Mijn eerste schooljuf was mej....

Mijn eerste schooljuf was mej. De Ruit in de eerste klas. In dat jaar ging zij ook huwen. Woensdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur zat ik bij een creatief klubje genaamd De Rakkers, ook door haar geleid. In de tweede klas kreeg ik de heer Hendrikxs als klassemeester. Mevrouw van Meegen was klasseleerkracht in de derde klas. In de vierde klas was dat mevrouw De Leur, een al wat oudere dame die ernstig ziek was en halverwege werd opgevolgd door een mevrouw Gorissen. Hoofd der school was toen A. de Leijster. Van der Putten was de gym-meester, en wat stijve man die altijd met een stok op de vloer in de maat stond te stampen als we rondom de muren van het gymlokaal moesten hardlopen. Ook mej. Froklage kan ik mij herinneren: van haar heb ik nooit les gehad maar zij kon altijd hard praten dat je het in het lokaal ernaast kon horen. Zij zong overdreven gearticuleerd. De schoolkapelaan was kapelaan Elshout, bijzonder fijne man was dat. Ik mocht van hem misdienaar worden, terwijl ik nog met twee benen in het gips liep vanwege twee voetoperaties. Ook kan ik mij nog wat namen herinneren van jongens die bij mij in de klas zaten (het was toen nog een katholieke basisschool voor jongens): Louis de Haas, Henk van den Heuvel, Bertje van den Berg, Elmar Mertens, Marcel van Rooijen en Johnnie Duijvestein. Ik had hier een leuke tijd op school. In november 1970 verhuisde ik naar Baarn en ging ik naar een katholieke basisschool voor jongens én meisjes; dat was natuurlijk wel spannend!

2004, Frans Wellner

Na de Erasmusschool voor LEAO ...

Na de Erasmusschool voor LEAO in Hilversum (examen in 1978) ging ik naar de Godelindeschool voor MEAO aan de Pater Wijnterlaan in Naarden. Dat betekende dus dagelijks met de trein van Baarn (waar ik toen woonde) naar Naarden. Schooldirekteur daar was dhr Van der Goot, sympathieke vent. Later opgevolgd door Franzen. In het eerste jaar 1978/1979 was mijn klassedocent mevrouw Van der Brand, zij gaf ook Engels (titel leerboek weet ik nog: "By Easy Stages"!) en was ook mijn klassedocent. Ik vond haar goed lesgeven. Trouwens, alle docenten hadden een eerstegraads bevoegdheid en dat kon je ook wel merken. Conciërge-echtpaar dhr en mevr Brouwer, wie kent ze niet evenals dhr. Visser (bedrijfseconomie), Jaap Veerman (leuke vent, was ook mijn klassementor in het tweede jaar dat ik in de eerste klas zat, gaf algemene economie, Keynes!), Soeters (privaatrecht). Siegers (Auf Deutsch bitte! en veel gelachen om zijn grappen die hij een groot deel van het lesuur op ons losliet), mevr. Oltheten (Nederlands), mevrouw Van Bentum (gaf Engels in het tweede jaar dat ik in de eerste klas zat) en mevr. Wolzak (Duits in het tweede jaar dat ik de eerste klas overdeed) en de stokdove hr Van der Horst, liep altijd als een soort van pasja door de gangen in het schoolgebouw met een map onder zijn arm en als je met hem sprak deed hij altijd een hand achter zijn oor om je te kunnen verstaan! Echt naar mijn zin had ik het niet op school, de overstap LEAO naar MEAO bleek voor mij algauw te groot (vooral de echte rekenkundige vakken had ik erg veel moeite mee) en ik doubleerde in de eerste klas. Begin 1980, toen het er naar uitzag dat ik ook voor de tweede keer in de eerste klas zou gaan doubleren is in goed overleg besloten om van school af te gaan en het langzaam aan te proberen op het Goois Avondcollege in Hilversum. En daarmee kwam een einde aan mijn schoolleven overdag en ging ik werk zoeken wat in die tijd (grote werkloosheid begin jaren tachtig in het Gooi) een probleem was. Leerlingen uit mijn klassen die ik mij kan herinneren waren Martin Koster (met wie ik altijd terugreed in de trein, hij woonde in Soest), Ivonne de Klerk en Rob Oosthoek, Ingrid Maste, Gerald Majoor, Michaël Linnewiel, Alfred Bast.

2004, Frans Wellner
?