Frans Weeber

Kent 0 personen

MARRIED , 6 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans Weeber en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Frans Weeber heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb vier jaar op de ulo gezeten.

  Ik heb vier jaar op de ulo gezeten. Ik fotografeerde toen veel en was bevriend met Aad Stout. Mijn foto's drukte ik af in de donkere kamer van congierge Labri. Die zat onder de trap. Na de ulo ben ik naar de kweekschool in Rotterdam gegaan. Ik heb 15 jaar lesgegeven in het basisonderwijs en daarna ben ik voor mijzelf begonnen als journalist. Dat doe ik nog steeds. Ik woon nu in Culemborg.

  Joost t Hooftschool, 1960

  Op deze school heb ik lesgegeven van 1972 tot 1976 (geloof ik).

  Op deze school heb ik lesgegeven van 1972 tot 1976 (geloof ik). Ik ben veel namen tegenkomen die ik me nog goed kan herinneren. Ik weet nog dat onze groepen namen hadden. Het was een heel leuke tijd. Ik begon met lesgeven in klas 5. Dat was een heel moeilijke klas, maar het was voor mij het leukste jaar dat ik ooit gehad heb. We begonnen met het schilderen van een grote fabriek 'de zwarte hel'. Ik las voor uit het boek 'De koning van Katoren' en ik vertelde geschiedenisverhalen en ik gaf seksuele voorlichting. Dat vonden de leerlingen heel bijzonder. En zingen deden we ook heel erg veel. We hadden een cavia in de klas die Rikkie heette. Aan het einde van het jaar hebben alle leerlingen een stukje geschreven in een schrift en dat heb ik nog steeds. Misschien zet ik er nog wel eens iets van op de schoolbank. Het lijkt me leuk om iets van jullie te lezen.

  Brahmshof, 1973

  In die periode was ik hoofd van de school.

  In die periode was ik hoofd van de school. Het was een prachtige tijd. We deden op deze school heel veel dingen die heel modern waren. Ik ben nu onderwijsjournalist en kom nu (2005) op scholen die gaan doen wat wij toen al deden. Ik hoop dat mijn leerlingen uit die tijd niet teveel last hebben gehad van die onderwijzers die zo graag nieuwe dingen wilden doen. Ik herninner mij vooral de weeksluitingen en de eiertikwedstrijden met pasen. We deden ook altijd een 1-aprilgrap. De leukste was die van de voethygiëniste. Iedereen moest met een washandje en een stukje zeep op school komen. De meeste kinderen waren heel erg kwaad toen ze merkten dat het een grap was. Maar de ouders konden het wel waarderen.

  Everdingen, 1977

  ?