Bekijk het volledige profiel van Frans van Schaijik en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

Frans van Schaijik heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik heb vooral goede herinnerin...

Ik heb vooral goede herinneringen aan de heer en mevrouw Mondé en natuurlijk Yvonne Stumpf, een meisje dat op enig moment vanuit Australië in Nederland was komen wonen en mijn beste vriend destijds, Pieter Weijnen met wie ik na schooltijd de boel op stelten zette. Overigens trok ik ook veel met anderen op, zoals Arnout de Leeuw, Joost Maagdenberg, Winfried Valkenburg, Frans van der Voort-Van der Kley, Ben Smits, Roy van der Berg, Robert Brard (volgens mij de broer van de bekende Patty), Huub van der Heide (z'n vader had een patatzaak op het Ravesteinplein), Jantje Sanda (een Indische jongen die altijd de 'vieze' boekjes van zijn broer meenam en zich daarmee verzekerde van een vrij uitgebreide, doorgaans mannelijke vriendenkring), Uno Kamps, Cecile Bos, Helène Maagdenburg en de altijd vriendelijke en goedlachse Simone, die het vanwege haar handicap toch niet altijd makkelijk moet hebben gehad tussen al die schooiers. Net als Nora van Velthuijsen herinner ik mij inderdaad ook nog de opvoering van 'Het Koffertje van Meneer Van Dalen' (ik speelde een journalist, Willem O'Dillem), maar ook dat wij met één van de klassen - ik dacht de 6e - naar De Doelen in Rotterdam gingen om als brave katholieke nachtegaaltjes te zingen voor de KRO-radio; vréééselijk vond ik dat laatste!

2002, Frans van Schaijik

Had veel leuke vrienden en vri...

Had veel leuke vrienden en vriendinnen op school, vond bromfietsen en stappen aanmerkelijker interessanter dan de studie als gevolg waarvan mijn verstandhouding met de enigzins autoritaire rector 'El Commandante' Koppenhagen beduidend minder was. Ooit vroeg hij - na één van mijn escapades - wat ik later wilde worden. Ik antwoordde 'Beroepsmilitair'. Sarcastisch lachend gaf hij mij te verstaan: "Van Schaijik, iedereen op deze school kan beroepsmilitair worden, maar jij........? Ondenkbaar!" Hij heeft geen gelijk gekregen; ik voelde mij er als een vis in het water. Ik bewaar de beste herinneringen aan mevrouw Willemsen (Nederlands; pittig maar bijzonder goedlachs en bekwaam; vond mij een 'schrijvertje in de dop' en vond ook dat ik dat daadwerkelijk moest gaan doen), de heer Koch (geschiedenis; streng doch rechtvaardig), de heer Martin (Duits; kon mijn bloed wel drinken en ik dat van hem; baalde als een stier toen ik na een schorsing van ruim vier maanden een 9,4 tijdens mijn schriftelijk eindexamen haalde waardoor ik tóch nog nét als eindcijfer een voldoende haalde!) en de heer Dreef (economie en handelswetenschappen; sympathieke, rustige man die mijn interesse aanwakkerde voor alles wat met de economie te maken had). Mijn vriend(inn)en uit die tijd: Jaap-Jan Kieft, Ettiëne 'Bakkâh' Bakker (altijd bijgebleven: de enorme knokpartij bij de disco in Pijnacker waarbij de sterkste boer door hem volledig werd afgedroogd, waarna wij tenauwernood met onze opgevoerde bromfietsen konden ontsnappen aan een inderhaast opgetrommelde kudde op wraak beluste agrariërs), Peter Holewijn, Rob Kolenbrander, Ton .... (werd later helicopterpiloot), Lydie Fraai en haar neef, Nicole Otter (nog een dikke week verkering mee gehad), Inge Noordermeer, Petra Visscher, Laura Gooijer (bij haar heb ik échte nasi leren eten), Atnan ...., Ronald .... (beiden uit Moerkapelle) en Martin Kattenberg, die inmiddels naar Amerika is geëmigreerd en met wie ik nog steeds contact heb.

2002, Frans van Schaijik

Ik lag voortdurend overhoop me...

Ik lag voortdurend overhoop met het lerarenkorps (met uitzondering van de heer en mevrouw Diks) én directeur De Beer, die weigerde mij met mijn klas mee te laten reizen naar Engeland omdat hij ongeregeldheden vreesde. Verder ben ik bijna van school gestuurd nadat ik een sigaretje had opgestoken tijdens de biologieles van Ypsilon Sybrandy. Historisch was het moment waarop onze norse conciërge Potter in de vijver naast de school werd geduwd. Tóch heb ik vele goede herinneringen uit die tijd en in het bijzonder aan een aantal van mijn maten, waaronder Simon Maré, Theo van Galen, Frits Vink, Jacques Teunisse, Andy van Rooij (die werkelijk iedere klas doubleerde en volgens mij als volwassen vent van de Mavo kwam) en natuurlijk Bart Waaijer met wie ik nog steeds zeer goed bevriend ben.

2002, Frans van Schaijik
?