Frans van Egmond

Kent 0 personen

RELATION , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans van Egmond en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

  Frans van Egmond heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Natuurlijk juffrouw Nel Krabbe...

  Natuurlijk juffrouw Nel Krabbendam en juffrouw Parlevliet. Onooglijke entree aan de Voorstraat met een kolenhok aan de voorkant, waarvan dreiging uitging maar waar ik nog nooit iemand in gestopt heb zien worden.

  2007, Frans van Egmond

  Opvangtehuis voor mensen die o...

  Opvangtehuis voor mensen die overal vanaf waren getrapt en voor mij het asiel nadat ik voor de tweede keer in de vierde was blijven zitten. Briljante klas waarin ik nog lang niet de oudste was. Namen Hens, Morra, Brouwer, Barkmeijer, Brijer, Van der Aa, Heuberger, Van Welsen en de drie mensen met wie ik dag en dagelijks optrok: Max Colthoff [broer van Madge], Piet Mieras en Huib de Ceuninck van de Capelle. Dank zij Van den Ende mocht ik komen, ondanks dat ik Randel van Duits weer tegen kwam en die had ik net van de trap gemieterd bij mijn vorige school [Rembrandt Lyceum, Leiden]. Prange was mijn favoriet, hoewel Kerpel dichtbij kwam. Met Birkenfeld was het oorlog, omdat ik mijn auto [!] altijd op zijn plaats zette.

  2004, Frans van Egmond

  Vijfjarige HBS, die mij niet v...

  Vijfjarige HBS, die mij niet verder bracht dan de vierde klas. Het is later overigens nog wel goed gekomen. Wel veel gelachen. Met de Carlisten-campagne, die Wim Heijl buiten zinnen bracht, veel koffie bij Joop in De Posthof, de vele verholen brieven aan Mevrouw Reiss van aardrijkskunde, Biggetje Brouwer voor Frans, Zandee's eigen vinding om vooral rustig aan de kant te kunnen blijven zitten, de AAJ waarvan je alleen maar bestuurslid werd omdat het gratis toegang gaf tot het bal van de Louise de Coligny, Bolhuis die me bij het afscheid meedeelde dat ik niet eens geschikt was voor liftboy bij V&D, Vos voor Duits, Joop Quist de assistent concierge die me zoveel heeft gematst maar misschien kwam dat door zijn ogen en talloze vriendinnetjes die ik verdomde graag nog eens zou ontmoeten. In 1964 viel voor mij het doek omdat het trio Teun de Mooy, Willem van Tilburg en ik uit elkaar moest worden gespeeld.

  2003, Frans van Egmond
  ?