Frans van der Feen

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans van der Feen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frans van der Feen heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In mijn fotoplakboek zag ik dat we wel met 47 kinderen in de klas zaten.

  In mijn fotoplakboek zag ik dat we wel met 47 kinderen in de klas zaten. Van juffrouw De Jong herinner ik me, dat ze je zo gemeen kon slaan: ze pakte je ene wang tussen duim en wijsvinger en gaf je een klap op de andere. Ik moest nogal eens nablijven om mooier te leren schrijven; het ging nog met een kroontjespen, dun omhoog en dik naar beneden, of andersom. Op de Mulo wilde ik in blokschrift gaan schrijven, maar leraar De Hoog raadde dat ernstig af. M'n handschrift is nooit erg mooi geworden. Soms had je "de deur". Dan mocht je 's morgens voor schooltijd al naar binnen en in de gang wachten tot een van de meesters of juffen belde. Die moest je dan binnen laten. En als je jarig was, ging je de klassen rond, samen met je beste vriend, o.a. naar het kamertje van het hoofd,J. Verlare. Daar kreeg je geloof ik een bijbels plaatje of een potlood of vlakgom

  Oosterparkschool, 1953

  Ik heb goede herinneringen aan deze school, bijvoorbeeld de leraren: De Hoog, die Engels gaf en dat zo mooi uit kon spreken.

  Ik heb goede herinneringen aan deze school, bijvoorbeeld de leraren: De Hoog, die Engels gaf en dat zo mooi uit kon spreken. Hij raadde mij aan schuin te blijven schrijven, zoals ik op de lagere school had geleerd en geen blokletters Van Ravenswaaij, die zo mooi psalm 34 kon (voor)zingen; Van Driel, de tekenlerar, die ook ooit de kop voor Trouw tekende; Zwart, muziekleraar; pas later besefte ik dat zijn familie nogal beroemd was in orgelland; Hoofd Visser, met zijn witte Daf Dauphine. Er was een speciale parkeerplaats voor. Wij mochten niet tegen de (houten) school leunen. Van Noort, onze Nederlandse leraar, die ook redacteur was van schoolkrant Het Reigersnest; Roodbergen, Duits; hij schudde een beetje met zijn hoofd. Uit de eerste klas herinner ik me o.a. Alex en Henry Mulder en Wim Rappange, met wie we van de lagere Oosterparkschool waren gekomen. Ik heb ook nog altijd spijt, dat ik de klassenfoto niet heb nabesteld, gemaakt tijdens het schoolreisje naar Den Haag (o.a. panorama Mesdag), voor het standbeeld van Willem I [toen vond ik mezelf er stom op staan, maar voor de herinnering was het wel leuk geweest; ik heb er Bart Posthuma nog wel eens naar gevraagd, maar die had de foto (ver) op zolder liggen. Mijn vriend was Harry Litz. We bleven zitten in de 3e klas, omdat we meer zaten te praten en geintjes te maken, dan op te letten. Ook Herman van Mansom was onze kameraad. Verder in die klas Frans van Bodegom (Bodevlakje zeiden we, grappend). 'k Ben lang verliefd geweest op Lies Kempe, uit een lagere klas. Zij woonde in de Spinozastraat, maar ik kreeg geen anschlusz. Gymnastiek hadden we in een school aan de 2e Van Swindenstraat. Hoogtepunt was natuurlijk de brand, waarna we een hele tijd school hadden in de HBS aan de Nobelweg.

  Oosterparkschool MULO, 1959

  ?