Frans Stoop

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans Stoop en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 10

  Frans Stoop heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  Eerste jaar vestiging Groesbee...

  Eerste jaar vestiging Groesbeek, zaal Wilhelmina, daarna in Cuijk.

  2012, Frans Stoop

  Omstreeks 1956 is de Prinses B...

  Omstreeks 1956 is de Prinses Beatrixschool verhuisd naar een nieuw gebouw achter de protestantse kerk (tegenwoordig Gereja Immanuel) op de hoek Manggalaan/Jan Ligthartlaan (tegenwoordig Jalan Diponegoro/Jalan Cut Mutia). Erica de Niet - Pot heeft in 1955 de eerste steen voor deze nieuwbouw gelegd. Na de "zwarte sinterklaas" van 5 dec 1957 zijn alle Nederlandse scholen in Indonesië gesloten en vertrokken de meeste Nederlanders terug naar Holland. Klasgenoten: Lida Sapuletti, Iwa Sen Nasution, Elsje Beumer, Hajo Schreuder, Frits Kroon. Andere klas: neef Teun Stoop. Verder: hoofdmeester Kroon, juffrouw Vliegenthart, meester Klumpert.

  2010, Frans Stoop

  Wij woonden aan de Jalan Musi ...

  Wij woonden aan de Jalan Musi nr.7, in dezelfde straat als de Fröbelschool, maar daar heette de straat Jalan Bintoro. In mijn herinnering (ik was 3 à 4 jaar) bestond het schooltje uit 2 klasjes. Er was een ijzeren traliehek aan de voorkant. Achter het hek had je de speelplaats, die bedekt was met grind of, waarschijnlijker, met palmpitten. Rechts waren de 2 klaslokalen. Ik heb er zakdoekje leggen geleerd. Mijn moeder bracht me 's ochtends naar school en om 11 uur haalde Aniek, de baboe, mij weer op. Mijn speelkameraadje in die tijd was Peter, de Indonesische buurjongen. (De resten van uitgeperste palmpitten werden gebruikt voor het verharden van opritten in plaats van grind.)

  2009, Frans Stoop
  ?