Frans Rutte

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans Rutte en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frans Rutte heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zingen met Dorleijn en dan vooral het verplicht improviseren was elke keer weer aardig.

  Zingen met Dorleijn en dan vooral het verplicht improviseren was elke keer weer aardig. Blokfluit (moeten) spelen bij mevr Jonasse of de heer Smal (geschiedenis), waarbij je die fluit onder je oksel moest verwarmen, ellende. Tekenen van Sagel en dan (letterlijk) rotzooi trappen in het voorraadhok. De weekopeningen in de aula ...... De gruwelijk droge humor van Volbeda. Onze directeur Slim die mij er regelmatig fijntjes aan herinnerde dat ik onder zijn appelboom op de hoek van de Regentesselaan en Van Rhemenslaan met zijn hondje had gespeeld. Volgens mij hadden we peda van Nikkel. Hij naaide mij een oor aan door mij te adviseren me aan te melden bij de ABC dienst van de Bescherming Bevolking, waar ik verplicht heen moest. Waar ik verwachtte niets te hoeven doen, moest ik vervolgens wekenlang op cursus in de BB bunker. Sterk sprak vol trots over zijn tweeling. Ik heb de tijd van de democratisering mogen meemaken met de schoolverkiezingen en de politieke forums met o.a. Hans Esmeyer. Beroemde klasgenoten waren Peter P.J. Kops, Gert van Schaijk, Karel van der Meer, Nol Wemerman. Wim Hietbrink, Paul Heeregrave, Chris Ooijevaar en natuurlijk onze links radicale student Paul Wartena en natuurlijke vele dames, waarvan de namen mij zo niet te binnen schieten. Na mijn opleiding ben ik achtereenvolgens gaan werken aan de Victorschool, Ivoschool, Katholieke Mavoschool Oost en het Veluws College Mheenpark in Apeldoorn

  Rijkskweekschool, 1964

  Ik was aan deze school 2 jaar kwekeling, 1 jaar hospitant en 4 jaar onderwijzer van klas 3 en 5.

  Ik was aan deze school 2 jaar kwekeling, 1 jaar hospitant en 4 jaar onderwijzer van klas 3 en 5. Ik heb nu een zoon van mijn ex leerling Jan Willem Kuiper in de klas. Bij het voetballen Vicky Boys zie ik Hans Bisterbosch en Maurice Peters nog rond springen. En pas geleden heb ik een spetterende bruiloft gehad bij Pijnappel In Klarenbeek. Luciënne Vermariën is daar gehuwd met de eigenaar. De leukste herinneringen heb ik aan Hans Hazes en vooral Gerard Schoemaker die al stotterend vertelde over plonsplee's. Eigenlijk was het een fantastische maar korte periode. Ik werk nu op het Veluws College Mheenpark.

  St Victor, 1969

  Ik herinner mij de kleine gymzaal.

  Ik herinner mij de kleine gymzaal. Ook tal van docenten staan mij nog op het netvlies. Natuurlijk de heer Geurts ofwel Pukkie die een ras verteller en toneelspeler was. Leo de Prie die iets van scheikunde gaf en vol humor zat, waarover hij zelf het meest meost lachen. Ik heb nog bijles gehad van de heer van Iersel. Een brabander die constant rookte, het maakte niet uit wat. Hij stopte altijd het laatste stuk van zijn sigaar in zijn pijp en het laatste deel van zijn shaggie werd weer in de tabaksdoos gedaan. Hij zei altijd: "datte ge stom bent daar kunt ge niks aan doen, maar datte ge zit te wauwelen dat hebde ge eigen aangeleerd" of 'je bent een afgrijselijke wauweltrien' De heer Litjens die beroemd was om zijn Linquafoon lessen en zijn geweldige uitspraken als "Elke dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar. Hij stopte zijn sigaret altijd tussen zijn tanden. Hennie Deden gaf tekenen en Duits. Henk Bossink gaf muziek en daar zongen wij dus altijd mee b.v. het zeeroverslied. Toine Linssen gaf aardrijkskunde en Engels. O ja, ik ben voor hetzelfde beroep gegaan en heb als docent aan de opvolger van de mulo, de katholieke mavoschool Apeldoorn Oost gewerkt met ex leraren als Wim van der Velden (Bartje), Toine Linssen, Jo van Straaten en Albert van der Heijden. Later is deze school opgegaan in het Veluws College.

  Katholieke Mavo Apeldoorn, 1960

  ?