Ontdek PLUS

Frans Hoekemeijer

Kent 2 personen

Getrouwd
Woont in Valserhône (F)

    Bekijk het volledige profiel van Frans Hoekemeijer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Frans Hoekemeijer heeft 6 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Een leuke school.

    Een leuke school. Ik kwam daar in de vierde klas en kwam er tot mijn schrik achter dat ik achter was op het programma. We hadden een groentetuin naast de school.In de 5de klas gaf dhr Oldenhave les en in de zesde de directeur, dhr Kikkert. In de hal stond een mooi aquarium.

    Dreefschool Openbare Basiss..., 1948

    Ik herinner mij de eerste dag, dat mijn moeder me naar school bracht.

    Ik herinner mij de eerste dag, dat mijn moeder me naar school bracht. Ik kwam bij juffrouw Steegstra in de klas, die met de klas overging tot de vierde klas. Toen verhuisde ik naar Heemstede en verliet de Jekerschool. Ik herinner me nog de directeur, dhr Van der Mel, geloof ik. Op school kregen we iedere dag een beker melk. Ik schreef veel op een lei met een griffel, als je een tien had voor een proefwerk, kreeg je een "Fabergriffel", die een betere kwaliteit had. Papier en pennen waren erg schaars in die dagen. In de strenge winter van 1947 werd de school geëvacueerd naar een andere school waar we bij de andere kinderen in de klas kwamen. De reden was dat er kolenschaarste was en er bezuinigd moest worden op het stoken. Dat gebeurde met een grote kolenkachel in de klas bij die andere school, die ouderwetser was.

    Jekerschool, 1945

    Met gemengde gevoelens haal ik mijn herinneringen aan de Bronstee MULO school op.

    Met gemengde gevoelens haal ik mijn herinneringen aan de Bronstee MULO school op. De leraren met wie ik goede relaties had waren Dhr. Stout (Wiskunde en Biologie), Oonk, (Nederlands en Frans?), Dekker(s) Aardrijkskunde en Natuurkunde). De directeur, Dhr. De Boer had de p. aan me, waarom weet ik niet en dus kreeg ik de p. aan hem. Na het eindexamen had een vakantiebaantje bij de NS en stond ik bij de uitgang van het perron de kaartjes in te nemen zoals dat in die dagen gebruikelijk was. Toevallig kwam Dhr. De Boer uit de trein en ik nam dus zijn kaartje in en hij vroeg me of ik hier werkte. Ik zei dus ja zonder uit te leggen dat het om een vakantiebaantje ging, daar was met de andere reizigers geen tijd voor. Hij liep door en ik hoorde hem mompelen “prutser” , hard genoeg dat ik het hoorde, mijn oren waren toen beter dan nu. Hij realiseerde zich natuurlijk niet dat ik ondertussen op de HBS zat. Het systeem van briefjes naar huis die ondertekend moesten worden als je meer dan één keer je huiswerk niet goed had gedaan, ontmoedigde me en maakte dat ik uiteindelijk zowat ieder week eind een briefje meekreeg. Van de 2e naar de 3e klas ging ik maar voorwaardelijk over en ik ging de andere keren maar mat de hakken over de sloot over, dus mijn school resultaten waren niet daverend goed. Uiteindelijk werd ik, na een slecht proefwerk, aangeraden de wiskunde maar te laten varen en dus een examen te doen Mulo A zonder wiskunde. Mijn ouders realiseerden zich niet dat de consequentie daarvan was dat ik niet verder kon studeren. Ik was erg geïnteresseerd in de wetenschappen en ik had een album samengesteld over astronomie dat ik voor het eindexamen aan de Dhr. Dekkers liet zien. Hij was erg enthousiast erover en vertelde me het aan de examencommissie te laten zien voor het examen. Goede raad: het resultaat was dat ik een 10 voor natuurkunde kreeg, en omdat ik goed was in biologie ook een 10 daarvoor op het eindexamen. Voor de rest had ik ook goede cijfers en ik werd gefeliciteerd door de examencommissie dat ik die dag (het examen werd in Haarlem afgenomen) de beste kandidaat was. Door deze goede resultaten werd ik uiteindelijk toch toegelaten op de HBS in Haarlem waar ik in 1958 mijn diploma HBS-B kreeg.

    Bronstee school MULO, 1951