Ontdek PLUS

Frans Gruteke

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Frans Gruteke en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Frans Gruteke heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Aan deze school heb ik veel herinneringen.

    Aan deze school heb ik veel herinneringen. Ik woonde in die jaren aan de Duindoorn 19. In de 3de klas was juffrouw Bos de baas. Gehuisvest waren we in een houten barak op het grasveld tussen de school en de begraafplaats Wolfsbergen. Zij was aardig tegen de kinderen en bleef in hen geinteresseerd zonder grote afstand. Anders was dit met dhr. Stevens in de 4de klas. Zijn handen zaten erg los. Ik kreeg een keer een draai om mijn oren. Ik denk dat de reden was dat ik niet netjes marcheerde in de rij van de voor naar de achterkant van de school. Hij wilde Jan Hofstede eens een draai om de oren geven, die bukte zich en een andere leerling ving de klap op (ik geloof dat Aat Bakker dit was). In deze tijd zou dit echt niet meer kunnen. Anders was dit in de 5de klas met meester v.d.Akker, een toonbeeld van rust en gezag in mijn beleving. In de 6de klas zat ik vooraan bij de hoofdmeester, die tegenover de school woonde. Hij blies met zijn pijp altijd grote rookwolken in mijn gezicht. Zijn advies aan mijn ouders was ten aanzien van mijn vervolgopleiding: grijp vooral niet te hoog. Leerlingen, die bij mij in de klas zaten Appie Mulder (kwam ik later weer tegen op de Ulo Allee en de Gemeentelijke Scholengemeenschap); Jan Hofstede, Jan Hartekamp (een grote gemoedelijke jongen), Albert Katoen of Katuin, Arie Groten (ook een jongen die ging studeren), Guus Drentje (wiens vader jong overleed), Jan Foeke Lemstra, Riks Beck (nam mijn rol over op een schoolvoorstelling; ik besloot een pantonime rol te spelen), Reina Loopstra (heb ik ca. 1990 gesproken is in Frankrijk gaan wonen) Hillie v.d. Harst; Corrie Borchers (woonde in dezelfde straat als ik; ik heb haar dit jaar 2007 gesproken n.a.v. overlijden van haar moeder; zij ging een aantal jaren later met mijn zus weleens op stap); Bert Cats (op de klassenfoto met mitella; een wat verlegen jongen, met wie ik soms optrok; Harry v.d.Weert; Aad Weggemans; Hans Dijkstra; Els..de Groot?(meisje naast Reina Loopstra, meisje van Meyer

    School 8, 1960

    Ik woonde in die tijd in de Baroniestraat Mijn zusje Rosemarie zat ook op deze school.

    Ik woonde in die tijd in de Baroniestraat Mijn zusje Rosemarie zat ook op deze school.We hebben nog schoolfoto's uit deze tijd. De docent uit klas 1 heette Duhoux. Ik herinner me nog dat de de klassengrootte enorm was. In mijn beleving wel 60 kinderen. We zaten in geschakelde houten schoolbanken. Dit jaar (voorjaar 2007)ben ik na bijna een halve eeuw weer wezen kijken in Hillegersberg. Heel veel was veranderd in de Baroniestr. De school en het plein erachter was nog hetzelfde.

    De Bergse Zonnebloem, 1958

    op 23 aug.

    op 23 aug. 1991 kreeg ik het getuigschrift Orientatie op het Bedrijfsleven bij Nieuw Elan. Het was een omscholingscursus voor mensen uit het onderwijs, die om de een of andere reden liever in het bedrijfsleven aan de slag gingen. Ik was de enige deelnemer die nog nooit een betaalde baan had gehad. Opvallend was de verscheidenheid aan cursisten zowel in leeftijd, opleiding en instelling naar het bedrijfsleven. Een ambitieuze vrouwelijke manager uit het Gooi leidde de cursis en nodigde managers uit van div. bedrijven 0.a. De Boer Supermarkt, een zuivelgigant uit Friesland. De cursisten werd de eerste week gevraagd welke bedrijven of beroepen voor hen aantrekkelijk waren. Ik heb gekozen voor uitgever. Daarvoor heb ik contact gehad met Van Gorcum uitgeverij en vervolgens hiervan een presentatie gegeven op sheets etc. Voor het einde van de cursis kregen een aantal deelnemers zwaar op hun donder. Vooral een aantal dames die voor meer opties hadden gekozen. Deze harde aanpak heeft mij wel de ogen geopend voor de leiding. Opvallend waren de vooroordelen en de cliches die door de cursisleider werden uitgesproken over werkelozen en mensen in de bijstand.

    Nieuw Elan/De Baak, 1991