Ontdek PLUS

Frans Ginkel

Kent 2 personen

LIVING_TOGETHER , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Frans Ginkel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Frans Ginkel heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Op deze school heb ik 1 jaar gezeten, ik ben in de eerste blijven zitten en toen naar de Mulo aan de Rotterdamseweg vertrokken.

    Op deze school heb ik 1 jaar gezeten, ik ben in de eerste blijven zitten en toen naar de Mulo aan de Rotterdamseweg vertrokken.Voor mij was dat een bevrijding. De Juliana School was nogal strak in z'n opvattingen. Christelijk was Gristelijk. De leerkrachten ouderwets, er werd flink geslagen, en de straffen middeleeuws (hele hoofdstukken uit je hoofd leren en die voor de klas opdreunen). Per ongeluk (!!) gooide ik een baksteen door voorruit van de donkerblauwe Fiat van de directeur en toen was het wederzijdse goede gevoel wel verdwenen en was het maar beter om op te stappen. Als het onweerde mochten we niet (zenuwachtig) lachen want dat was niet gepast als de Heer zijn stem gebruikte.

    Koningin Juliana School (MA..., 1964

    Ja, dat is lastig 'wat herinner ik me van de Vormingsschool aan het Oude Delft'? Eerlijk gezegd niet veel.

    Ja, dat is lastig 'wat herinner ik me van de Vormingsschool aan het Oude Delft'? Eerlijk gezegd niet veel. Twee vormingsleiders: Boote Mikkers (waar ik weleens thuis kwam, Boote woont nu in Zwolle en heel af en toe kom/kwam ik hem nog weleens tegen en Piet v.d.Wal (die ook elftalleider was bij mijn toenmalige voetbalclub Delft met velden achter het Agnetapark. Ik werkte bij de Lijm- en Gelatinefabriek en mocht 1 dag in de week naar school omdat ik partieel leerplichtig was. Zo kwam ik op de Vormingsschool terecht. We leerden er hoe de wereld in elkaar zat. Ik vond het prachtig, ze leerden je verder kijken dan je neus lang was. En je werd er serieus genomen. Op het werk was ik slechts een snotaap, een leerjongetje. Ik vond de gang naar de Vormingsschool een wekelijks uitje. Volgens mij waren er jongens- en meisjesgroepen maar dat weet ik niet zeker meer. Af en toe waren er spannende feestjes. Spannend omdat die wel gemengd waren. Ik ben een tijdje vreselijk verliefd geweest op een meisje uit Den Haag (ontmoet op zo'n feestje). Met mijn collega Wim Banga maakte ik in die tijd - in de baas z'n tijd - sieraden. Toen ik het Haagse meisje een ring gaf, liet ze weten dat ze al verkering had en dat ze binnenkort ging samenwonen. Ze bracht die boodschap zo lief dat de verliefdheid maar nauwelijks overging. In mijn herinnering was ze onbereikbaar mooi. Ik vraag me af of ik ooit geweten heb hoe ze heette? Zelf had ik tegelijkertijd ook serieuze verkering en dus was die verliefdheid nogal verwarrend.

    Vormingsschool, 1969

    De poppenhoek, de watertafel, de schooltuintjes, de speeltuin van de Gisfabriek (toen nog in het "Ouwe Park") en de gymzaal met die spannende loopbruggen in de buurt van het plafond (waar je nooit kwam).

    De poppenhoek, de watertafel, de schooltuintjes, de speeltuin van de Gisfabriek (toen nog in het "Ouwe Park") en de gymzaal met die spannende loopbruggen in de buurt van het plafond (waar je nooit kwam). In het gebouw aan de Zocherweg zat ook een tijdje een filiaal van de bibliotheek en was een naaischool. De gymzaal werd gebruikt door gymnastiekvereniging SPARTA (Als je lid wilde worden moest je een blauwe sweather hebben en dat van mijn vader en moeder wel erg duur worden en dus moest ik er weer vanaf na de gratis proefperiode, de mannen van SPARTA gymden bij mooi weer in de zomer op zondagochtend buiten). Juffrouw Dodde en juffrouw Slieken (die aan de Houttuinen). Het grappige was dat de vaders van alle kleuters bij de Gistfabriek werkten. De dochter van de directeur zat naast de zoon van de machienbankwerker. Veel van de klasgenoten woonden in het Agnetapark, ik woonde ten tijden van mijn verblijf op deze school aan de Kuyperweg, later zijn wij naar het Agnetapark verhuisd. Ik heb prima herinneringen (voor zo ver die nog prominent in mijn kleutergeheugen te vinden zijn) We verbouwden sterkers en goudsbloemen op de schooltuintjes. Juffrouw Plakke zette ons op de pot (gesteven verpleegtersuniform en een beetje onzorgvuldig dichtgenaaide hazelip). We speelde de hele dag, in deze tijd zou het meer een peuterspeelzaal zijn dan een kleuterschool, we deden nog niets aan lezen of schrijven. Ik heb ergens nog een klassenfoto.

    kleuterschool, 1956