Frank tenHagen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frank tenHagen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frank tenHagen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De kleuterschool stond voor ons aan de andere kant van de Hoofdweg.

  De kleuterschool stond voor ons aan de andere kant van de Hoofdweg. Wij moesten met de klaar-overs oversteken. Op mijn 5-de verjaardag "vergat" ik dat, waarna ik 's middags uit de klas geplukt werd wegens "onoorbaar de weg oversteken". Een briefje met een dergelijke tekst heb ik jaren later nog eens tussen de papieren van mijn ouders gevonden. getekend door een lerares Lankhaar(?) of Lakmoes. Veel weet ik niet meer van deze school, behalve dat ze een overdekte zandbak hadden en waterspeelbakken in de klassen.

  De sneeuwbesschool, 1955

  Komend vanaf een relatief kleine school, het Vondelgymnasium, een geweldige school met practica lokalen en LL-localen voor taal-onderwijs.

  Komend vanaf een relatief kleine school, het Vondelgymnasium, een geweldige school met practica lokalen en LL-localen voor taal-onderwijs. Ondanks zijn formaat, waren het meer kleine scholen bij elkaar die samen de hele Gemeenschap vormden. Instromend in de derde klas, doorgestoomd naar het eindexamen. Klasgenoten waren er als: Walter Albers, Wim Pisano, Rob Zwaan, Reinier van Danzig (tegenwoordig fysiotherapeut in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam), Roel Porck (is de verpleging in gegaan), Peter Lesmeister, Gerrie Versteeg (is opticiën geworden voor zover ik weet), Pim Pranger, Chris de Groot. In het voorlaatste jaar gingen we op excursie. Ik koos voor Berlijn, met de bus die kant op. Tegenwoordig ben ik daar voor mijn werk er zeer regelmatig. In Berlijn ging er een groep stappen, daarbij stapten we op een verkeerd station uit (was Oost Duitsland) en hadden geen paspoorten bij ons. Tussen de VOPO's terug de trein in. Een bezoek aan Oost-Berlijn, bij een of ander kinder-kamp, leverde ook voldoende hilariteit op. Spijkerbroeken en jacks werden daar verkocht aan de Oostduitsers en wij wisten niet wat we met het geld moesten doen, kochten maar Wodka en boeken. Fantastische tijd gehad.

  Osdorper Schoolgemeenschap ..., 1968

  Deze school was relatief klein van formaat, maar de sfeer was er uitstekend.

  Deze school was relatief klein van formaat, maar de sfeer was er uitstekend. Na de derde klas haakte ik echter af. Ik was absoluut geen talenknobbel en ben hierna naar de Osdorper Scholengemeenschap gegaan voor het vervolg van mijn middelbare school. Klasgenoten die mij goed bijstaan zijn: Rene Windig, Wouter Bijmoer (de trompetspeler en basketballer), Wijand van Asperen (de dominee's zoon), Marijke van Mourik, Nora Kouwenhoven, Kees Hulst (Geweldige noten of, Geweldig genoten), Simon van der Kerkhoven, Andre Tijman. Vooral een leuke tijd gehad, behalve die keer dat ik op de brommer door de natte herfstbladeren de fietsenfabriek bij de fietsers-ingang naar binnenschoof. Heb daar nog altijd de littekens van op mijn benen. Hans van den Bergh, leraar Nederlands & Frans zie ik af en toe nog wel op TV, vaak i.v.b. zijn bevlogenheid voor een republiek. De heer Reinders, Latijn en Grieks, ben ik ook op mijn hierna volgende school tegengekomen. Elderenbosch (Na, Schei), E. de Moor (Wi), Van Lathum (NE), Van Lakwijk (La), Van Wijk (Te), Walvius Tacona (Bio), Vink (Ges), Ris (LO). De leraren voor Duits en Aardrijkskunde ben ik even kwijt. Mooi was de periode als de Kermis werd opgesteld, tussen de "Oude RAI" en het Vondel. De verhuizing naar het Barlaeus heb ik niet meegemaakt, in dat jaar vertrok ik naar de Osdorper Scholengemeenschap (OSG).

  Vondelgymnasium, 1964

  ?