Frank Peeters

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frank Peeters en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frank Peeters heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner mij de vlaggenparades waar de schoolvlag werd gehesen (rood en geel gescheiden door een diagonaal,met een inktpot met ganzenveer) en het schoollied werd gezongen waarvan me alleen de eerste regel te binnen schiet: “Wij de kinderen van de Radbo

  Ik herinner mij de vlaggenparades waar de schoolvlag werd gehesen (rood en geel gescheiden door een diagonaal,met een inktpot met ganzenveer) en het schoollied werd gezongen waarvan me alleen de eerste regel te binnen schiet: “Wij de kinderen van de Radboudschool”. De maandelijkse oud papier inzamelingen waarvan de opbrengsten bestemd waren voor het DOC (documentatiecentrum), hierbij brachten wij eenmaal de grootste hoeveelheid kilo’s in omdat een vriendin van onze buurvrouw haar Hongaarse encyclopedie en studieboeken opruimde. Deze kilo’s werden helemaal op de fiets aangevoerd vanuit Oud Den Helder, waar wij als enige van de hele school woonden. Het rekenapparaat van juf Slinkert waarmee wij in de tweede klas leerden reken. Dit apparaat bestond uit een soort groene tribune waarop rode en gele rondjes door middel van een aanwijsstok gekanteld konden worden. Een voorstelling van het Scapinoballet die blijkbaar zo saai was dat ik pas 35 jaar later opnieuw een ballet voorstelling bezocht heb. De sportdag op het terrein van Hermes waarbij ik in de tweede klas de tweede prijs van de school won en waarbij de eerste prijs een enorme beker was terwijl de tweede t/m vijfde prijs hele kleine bekers waren van onderling dezelfde grootte. En dat ik met mijn fiets over de kop ging en in de sloot langs de Huisduinerweg terecht kwam omdat de blokfluit waarmee ik in de Nicolaas kerk moest spelen (ter voorbereiding op de eerste communie ?) tussen de spaken van mijn voorwiel kwam. Mijn broer Gert Jan zat een klas hoger en mijn zus Jacqueline een klas lager.

  Radboudschool, 1965

  Op de Havo wilde het allemaal niet echt opschieten, in de vierde klas bleven we massaal zitten.

  Op de Havo wilde het allemaal niet echt opschieten, in de vierde klas bleven we massaal zitten. Daarna ging het allemaal veel vlotter en werd het ook veel leuker. Het eindexamenfeest HAVO gaf ik met een paar buurtvrienden in een barak op Dirks Admiraal (Neil Young - American Stars en Bars, Supertramp, Pink Floyd Wish - You Were Here, niet echt muziek om op te dansen). Op het VWO werd het daarna nog echt leuk. Geïnspireerd door de geologische excursies in 3 en 4 Havo van aardrijkskundeleraar de Jong, naar Luxemburg en Oostenrijk, besloot ik daarna Geologie in Amsterdam te gaan studeren. Wel afgemaakt maar daarna gewoon in de IT verdergegaan, woon nog steeds in Amsterdam met vrouw en twee zoons (1998 en 2004).

  Openbare Scholengemeenschap..., 1971

  Verkleed naar school op de eerste of laatste schooldag?.

  Verkleed naar school op de eerste of laatste schooldag?

  ' t Zandklokje, 1963

  ?