Ontdek PLUS

Frank van Leeuwen

Kent 20 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Frank van Leeuwen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Frank van Leeuwen heeft 10 klassenfoto's en kent 20 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Strenge school.

    Strenge school. Maar met de beste gymles, handvaardigheidslessen en tekenlessen die ik ooit heb gehad. We hadden aan het eind van het jaar een gekostumeerd bal. Pop art was net in en een meisje in een popart jurk won de 1e prijs. Er waren veel spoken van het Louvre, n.a.v de televisie serie. Heb helaas maar 1 jaar op deze school gezeten i.v.m. verhuizing buiten Amsterdam, maar kon jaren teren op de opgedane kennis van 1 jaar. De school heette officieel Kweekschool voor de Detailhandel toen.

    Kweekschool voor de handel, 1965

    Het Willem Dreeshuis was net geopend, de nieuwe vleugel van de school in aanbouw.

    Het Willem Dreeshuis was net geopend, de nieuwe vleugel van de school in aanbouw. Daarmee zou er een gymzaal, aula en klaslokaal aan het schoolgebouw toegevoegd worden. Ik kwam in de 1e klas bij Juffrouw Mousset en vond haar erg lief. Zij had wat moeite met mij omdat ik niet gewend was op mijn stoeltje te blijven zitten. Ze waarschuwde me eens dat ze me evt. zou vastbinden als ik steeds zomaar opstond. Helaas heb ik haar maar 1 jaar meegemaakt. Op het afscheidsfeestje in de zesde klas, heeft men nog geprobeerd haar op de sporen, maar helaas niet gevonden. Denk dat ik niet de enige was die dat vond. In de 2e, 3e en vierde klas had ik Mw. Sibbelee als lerares. Zij was heel anders. Op een van haar verjaardagen was het haar wens: een plantje voor op de tafel van elke leerling. Je eigen plantje dus, waarvoor je zelf moest zorgen. De vijfde klas in het bijgebouw iets verderop was een moeilijk jaar. Breuken ! Meneer Proost probeerde er toch wat van te maken. Hij speelde gitaar en meen piano, en als je jarig was, werd je op een kast gezet en met rood hoofd toegezongen. Daarna snoep uitdelen en een reep voor Meneer Proost. We hebben met kerst ook een situatie nagespeeld. We speelden, allen in pyama, een ochtend in een hotel waar brand was geweest. In dat jaar werd ook pres. Kennedy vermoord. Daar werd wel speciaal aandacht aan gegeven. De combinatie dat we toen in dat houten bijgebouw zaten maakt dat een onvergetelijke herinnering. In de zesde klas kreeg ik de kans om samen met nog 2 leerlingen, de etalage van een boekwinkel op het Christiaan Huygensplein te decoreren. Het kinderboek, de Boekanier, lag helaas toen niet in de etalage, anders hadden we de 1e prijs gekregen. Dhr. Neuman of Dhr. Borstel ? kwam helemaal op het laatst nog even voor onze klas, maar we waren al (meer) bezig met het afscheidsfeest. We zouden de kleinkinderen van onszelf spelen en referen aan de werkweek in Vledder. Ook werd het menuet gespeeld en gedanst. Zes jaar in vogelvlucht en even zo snel voorbij gegaan. Behalve mijn 2 broers, neefje en een nichtje, zat mijn beste vriendje ook op deze school. Mijn broer had een leuke lerares met een herdershond (Jeannet) die ook elke dag meekwam. Later kwamen de pups ervan ook mee en een ervan bleef: Bettina. Zo werd die klas met behalve kinderen ook door 2 honden bevolkt. Geweldig ! De school had ook oog voor het creatieve. Elk voorjaar transformeerden de gangen van de school in een mini Keukenhof met een prijs voor de mooiste bloembollen. Een muziekleraar kwam ons klassieke muziek uitleggen gevolgd door een bezoek aan het Concertgebouw. Een uitstapje naar het Rijksmuseum met speciale aandacht voor de Nachtwacht. Demonstratie van enkele leden van het Scapino ballet in de nieuwe aula van onze school. Zaaien en oogsten op de schooltuinen. Om maar wat te noemen. Achteraf denk ik: goed gedaan onderwijsteam o.l.v. Dhr. Borstel. Het is niet voor niets geweest.

    Prof. Pieter Zeemanschool, 1959