Frank Hougee

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frank Hougee en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Frank Hougee heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tja, wat weet je nog van je vijfde levensjaar? De schoolmelk (koelbox in de klas!).

  Tja, wat weet je nog van je vijfde levensjaar? De schoolmelk (koelbox in de klas!). Veel tekenen en kleuren (nog lang daarna een van mijn favoriete bezigheden. Namen van kleuterleidsters weet ik nog: ik zat in de klas bij mver. Noort; overbuurjongen Steven uit mijn straat zat bij mevr. Fok en mijn buurmeisje Sonja zat bij mevr. Keimel. Namen van klasgenootjes weet ik niet meer.

  de Rietzanger, 1977

  De lagere- schooltijd vond ik niet altijd plezierig, maar over het algemeen heb ik er veel goede herinneringen aan.

  De lagere- schooltijd vond ik niet altijd plezierig, maar over het algemeen heb ik er veel goede herinneringen aan. Boeken kan ik over deze school schrijven, maar daar is hier geen ruimte voor. Ik kon goed leren, maar een beetje (hoofd)rekenen en gymmen was er niet bij... De leerkrachten kan ik mij allemaal nog herinneren: juffrouw Goudberg, juffrouw Geertse, meester van Wijnen, meester Klein.

  a-oudkerk school, 1979

  Zeven jaar heb ik over het behalen van mijn VWO-diploma mogen doen.

  Zeven jaar heb ik over het behalen van mijn VWO-diploma mogen doen. Aan het grootste gedeelte ervan heb ik, ondanks enige dieptepunten, goede herinneringen. Vooral leraren zijn mij bijgebleven. Alle definities van Van der Moer ben ik helaas alweer vergeten. (Nee, niet HEB ik vergeten!) Onvergetelijk zijn de woorden van Kruithof bij de opening van zijn toespraak aan het begin van ieder nieuw schooljaar: 'Toen ik afgelopen zomer met mijn vrouw met vakantie in Zuid-Frankrijk was...' Een clou zat er volgens mij toch nooit in. En vlak voor het begin van iedere grote pauze (jaja, de GROTE pauze) schalde door de intercom: 'De volgende leerlingen wordt verzocht zich aanstonds om vijf over één te melden bij Van Keulen op de kamer van de heer Leenderts...' Samen met een medeleerling heb ik ooit een "werkje" bij Van der Moer weten te voorkomen. We wisten zeker dat hij dat de volgende dag zou geven. Nadat wij tien minuten op hem hadden ingepraat met de belofte dat hij op goede sigaren zou worden getrakteerd, mochten wij onze klasgenoten melden dat de SO de volgende dag niet door zou gaan. Gelukkig maar, want nu had iedereen nog tijd de repetitie Scheikunde voor de volgende dag voor te bereiden! De lessen Latijn van mw. De Ruiter waren op z'n zachtst gezegd "chaotisch". Als zij tussen de bedrijven door weer eens het woord wilde, vroeg ze steevast 'Ja, wanneer je even hebt...' En die arme meneer Overgauw van Duits die altijd zo zijn best deed een vlotte leraar te zijn. Hoewel velen daaraan twijfelden zei hij een keer: 'Je zou het misschien niet zeggen, maar deze jongen is van na de oorlog hoor!' Als ik wil, kan ik een boek over deze school schrijven! De beste en nu nog springlevendige herinnering aan de Blaise is de fantastische club vrienden die ik eraan heb overgehouden!

  CSG Blaise Pascal, 1985

  ?