fokko roosz

Kent 8 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van fokko roosz en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  fokko roosz heeft 0 klassenfoto's en kent 8 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Van het eerste jaar weet ik nog een paar leraren.

  Van het eerste jaar weet ik nog een paar leraren. Nederlands;Koopman.Duits;Koninik,(hij was een duitser en door z'n grootmoeder in Nederland opgevoed en woonde in Apeldoorn, kwam oorspronkelijk uit Würzburg). Engels; Leutholf.(een popie jopie figuur). Voor natuurkunde hadden we dhr. Prins,bijgenaamd opa. In het 2e jaar het vak motoren van dhr.Arkenbosch;dhr. Scheffers voor onderstellen;Nederlands,dhr Roossens; Voor Praktikum, dhr Piket;Hendriks; vd.Dool(elektro). Als mij nog meer te binnen schiet schrijf ik het er wel bij.

  2008, fokko roosz

  Ik kwam met nog drie andere klasgenoten van de Dr.

  Ik kwam met nog drie andere klasgenoten van de Dr. Kuyperschool op deze school die toen nog Prins Bernhardschool heette. Dit waren: Wim Molenhuis;Harry Mulder en Bruno Schut. We zaten in het eerste jaar in klas 1B. Meneer Hoogendoorn was onze klasseleraar, hij gaf wiskunde. We hadden voor de AVO vakken meneer de Vrieze(aardige man) Voor houtbewerken: dhr. vd. Velde, en voor metaalbew. dhr Kip. Engels, meneer Schaafsma. In het tweede jaar deed ik metaalbewerken.dhr. Brandsma. Montageles; dhr.Groeneveld (okkie trooi). Machinebankwerken; dhr. Schaaphok. Nederlands;dhr. Westerhoff,later dhr. vd Laan. Wiskunde; dhr. Pool. Natuurkunde; dhr. de Vries. Derde jaar: Elektro.

  2008, fokko roosz

  Ik ging om met: Harry Post; Bob vd Tuin; Rob Dusseljee; Jaap Klaveringa; Piet Penninga; Klaas Kroeze; Ferry Muskyta; Wim Molenhuis; Jelle de Haan; Theo Zuidema; Theo Wilpstra; Favoriete leerkrachten: Juf Lien vd Zee; juf de Boer(later heette ze Meima).

  Ik ging om met: Harry Post; Bob vd Tuin; Rob Dusseljee; Jaap Klaveringa; Piet Penninga; Klaas Kroeze; Ferry Muskyta; Wim Molenhuis; Jelle de Haan; Theo Zuidema; Theo Wilpstra; Favoriete leerkrachten: Juf Lien vd Zee; juf de Boer(later heette ze Meima). Meneer Meinema, Meneer(eppie)Bakker, Meneer Terpstra. Ik heb nog herinneringen genoeg aan mijn lagereschool periode. Ik zal proberen van iedere klas iets op te schrijven. 1e klas.(1962-1963) Toen ik van de kleuterschool(zwarteweg) kwam, kwam ik bij juf vd Zee in de klas. Een aardig mens. Kort blond haar en een bril op. We schreven toen eerst nog met potlood.Na een paar maanden mochten we met echte inkt schrijven. Er zaten nl. inktpotjes in de schooltafels. Dat was een hele belevenis. Om te leren lezen moeste we zes boekjes doorwerken. 2e klas. (1963-1964) We hadden toen juf Steenhuis.Halflang donker haar.Wel aardig maar ze had haar handjes behoorlijk los zitten.'k heb regelmatig een tik van haar gehad. 3e klas. (1964-1965) Juf de Boer.Wel leuk maar behoorlijk streng en een perfectionist. Samen met mijn vriendje, Jelle de Haan, waren wij bijna de besten van de klas.Maar dat ging het volgend schooljaar wel anders met mij.Tegen het einde van de derde klas is mijn vader vrij plotseling overleden en mijn leven stond helemaal op z'n kop. Mijn schoolresultaten holden dan ook achteruit. In de 5e klas ben ik zitten gebleven. 4e klas. (1965-1966) In het begin van het schooljaar hadden we verschillende (inval?)leerkrachten waarvan ik de namen niet meer weet. Later kregen we juf Uil.Ze had donker kroes haar. En ze had de wind er goed onder. De lastpakken van de klas hadden bij haar niet veel in te brengen. 5e klas. (1966-1967) Ik zat toen bij meneer Meinema. Ik mocht hem graag en heb veel bij hem geleerd. Hij was veelzijdig en humoristisch, maar ook wel streng. In dit jaar ben ik met vier andere klasgenoten blijven zitten. 5e klas 2e keer.(1967-1968) Ik kwam toen bij meneer Bakker in de klas. Hij was wel wat saai maar een goede leerkracht. Er stond een harmonium in de klas en daar begeleide hij ons op tijdens het zingen. 6e klas.(1968-1969) Meneer Terpstra. Hij was tevens schoolhoofd. Het was een fel mannetje maar wel aardig. Hij deed veel aan onze algemene ontwikkeling en kon goed vertellen en voorlezen. Zo ongeveer in de derde klas kregen we ook gymnastiek. We gingen dan naar de Insulindeschool aan de Bankastraat omdat onze school geen gymlokaal had.Eerst kregen we les van onze eigen leerkrachten, daarna van gym-leraren. Ik weet nog twee namen van gym-leraren: Leefsma en van Kampen. Later ook nog gym-les in een school aan de Otto Erelmanstraat. En natuurlijk zwemles in het Noorderbad in de 6e klas. Voordat wij zwemles kregen oefende de duikersploeg van de brandweer vaak.

  2008, fokko roosz
  ?