Fokko Bruinsma

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Fokko Bruinsma en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 7

  Fokko Bruinsma heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

  Juffrouw Wichers, de hoofdleidster, was zeer gevreesd.

  Juffrouw Wichers, de hoofdleidster, was zeer gevreesd. Gaf je zonder meer een stevig pak voor de broek als ze dat nodig vond. Matjes vlechten snapte ik maar nooit. Kreeg net zolang huiswerk mee (matjes en stroken papier) tot ik het (met hulp van moeder) een beetje kon. Als je zo je leven moet beginnen, dan kan het niet anders dan dat je psychologie gaat studeren. Dit heeft echter niet geholpen,want het nut van het vlechten van matjes en van ferme pakken voor de broek is me nog steeds niet duidelijk.................

  2009, Fokko Bruinsma

  HBS-A hier afgemaakt.

  HBS-A hier afgemaakt. Houten noodgebouwen en gaskachels die je leuk kon laten knallen..... De franse juf en "il est bien dans les bras d'une personne du sex opposee"(.) Vanuit Osdorp op mijn oude HMW- brommer naar school langs de Sloterplas en door het chique Slotervaart waar de leraren, de tandarts en ook ook Willy en Willeke(!) Alberti woonden. De tijden veranderen..... In 1966 vervroegde militaire dienstplicht voor anderhalf jaar en daarna naar de VU, Psychologie.

  2009, Fokko Bruinsma

  Dit is dezelfde school als de Koningin Julianaschool! Kastanjebomen op het plein; het "vlekkenbankje"; bij film de grote luiken aan de buitenkant voor de ramen; altijd mooi weer; Trudy!!; en dan meneer van der Veen die je vies aan de oren kon trekken; ju

  Dit is dezelfde school als de Koningin Julianaschool! Kastanjebomen op het plein; het "vlekkenbankje"; bij film de grote luiken aan de buitenkant voor de ramen; altijd mooi weer; Trudy!!; en dan meneer van der Veen die je vies aan de oren kon trekken; juf Milo van de eerste die pijnlijk met een liniaal sloeg op je handen; meneer Rietberg, die altijd bij de bel het eerst weg was uit de klas en keihard naar huis fietste; Franse les van meneer Blomer na schooltijd in klas 5 en 6; Trefbal op het zijplein; vechten met "de roomsen"; in de pauze flesjes warme "schoolmelk", zo van de AKO melkfabriek. Naar school vanaf de Beltweg 6 (Christoffelstraat) op een veel te grote fiets met houten "klossen" aan de trappers waar je met regen vaak afglipte met je voet en dan pijnlijk op de stang terechtkwam; Achja..... Ini Dommerholt stuurde me een aantal namen, die ik in de klassefoto heb opgenomen. Bedankt, Ini! Wie weet er nog meer? (zie mijn klassefoto 1956-1957 op de schoolbanksite site van de Koniningin Julianaschool.)

  2009, Fokko Bruinsma
  ?