Florence Krijt

Kent 12 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Florence Krijt en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 17

  Florence Krijt heeft 17 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Dit was het laatste jaar dat d...

  Dit was het laatste jaar dat de school nog MULO was. Wij kwamen met een groepje van de broedergemeenteschool om hier nog een keer het examenjaar te doen. Onder andere Ouke Leen, Albert den Hartog(was m'n beste vriend, zou hem nog wel eens willen zien, maar weet niet waar hij op dit moment woont) Ellen van Beek, Roelie Verbeek, verder nog bij ons in de klas Joyce Tol, Ronald Kremers, Pim ?, Kommer van Heijst, Harry Beens (leuke herinneringen aan)Ingrid, Gerrit Schottert.Het was een leuk jaar, was erg wennen in een gemengde klas, nadat we van de meidenschool kwamen. De pauzes waren wel leuk, heette de concierge niet dhr. Knoppers? die zette dan zijn auto op het schoolplein, kofferbak ging open en je kon gevulde koeken en pennywafels enz. bij hem kopen. Ook het bakkertje aan de overkant was favoriet. Verder kan ik me niet zoveel herinneren van dat jaar. Wel dat we met z'n allen een avondje gezellig zijn wezen chinezen op de Slotlaan. Ik heb na jaren Ellen van Beek weer ontmoet, nadat we elkaar uit het oog verloren waren. Erg leuk!

  2003, Florence Krijt

  We begonnen op het Zusterplein...

  We begonnen op het Zusterplein (in de hoek).Juffr. Schutz was het hoofd van de meisjesschool. We hadden onder andere juffr. Rust, Streefland, meester Polder, meester De Bruin. De pauzes mochten we rond het gazon lopen, als niemand van de leerkrachten keek, rende 1 van ons over het bruggetje naar de overkant naar het winkeltje van de fam. v.d. Brugge om stroopsoldaatjes te halen, en dan weer ongezien terug proberen te komen. We hadden gym van dhr. Kleuver, als we vroegen wat krijgen we vandaag, zei hij steevast 'soep met ballen'! Leuke herinnering is dat we met dhr. De Bruin met de hele klas per trein een week naar Keulen zijn geweest. Ik kom nog vaak op de pleinen. Het leuke is nu dat onze dochter in een studentenkamer daar woont in het oude huis van dominee Meeuwis. Het poortje is er ook nog waar we doorheen moesten naar het fietsenhok. Later gingen we naar het nieuwe gebouw aan de Zinzendorflaan. Waar we streng gescheiden werden gehouden van de jongens. Heb nog steeds vriendschap met lydia Meier, In 2000 Wies Houtzager, Thea Zoonen, Leny v. Geresteijn, Elly Gussekloo en Roelie Verbeek ontmoet op een reunie. Helaas was Ellen van Beek er niet bij, maar kwam haar bij toeval na jaren weer tegen, Erg gezellig weer!! Ze woont nu ook weer in Zeist.In de hogere klassen mocht je het plein af, dus stiekem sigaretje roken en een patatje halen. Ook leuk waren de uitjes dat we naar de Jaap Edenbaan gingen schaatsen met de hele school. Ook de jongensschool. Na schooltijd gauw huiswerk maken, en dan sávonds met een paar schoolvrienden Peyton Place kijken (oa. Albert den Hartog uit Bunnik). Ook de tekenlessen van juffr. Douwe waren erg leuk en niet te vergeten handenarbeid van juffr. v. Andel.(Heb alle handwerkstukken nog bewaard) In die tijd hadden we ook zaterdagmorgen school!!! tot kwart over 12. Dan kregen we een weekstaat mee, die moest je dan maandagmorgen ondertekend door 1 van je ouders weer inleveren.

  2003, Florence Krijt

  Het enige wat ik me kan herinn...

  Het enige wat ik me kan herinneren is juffrouw Berreman, dat was het hoofd van de school. Mijn eerste schooldag vergeet ik nooit, weet dat ik vreselijk huilde omdat mijn buurmeisje Netty Spelt (toentertijd) vriendinnetje in de andere klas zat. Op een gegeven moment deed de juffrouw de schuifdeur open , zodat ik haar kon zien in het andere lokaal. En ik mocht als troost met een gietertje water binnen in een soort bak met zand spelen. Achter de school was een soort speelplein, daar ben ik op een keer van de schommel afgevallen maar ze hadden mijn ouders niet gewaarschuwd, bloedneus etc. volgens mij was dat gelijk mijn laatste schooldag. Ik weet dat mijn moeder tegen mijn vader zei, ik laat haar gelijk schrappen van die school, ja ik wist dat je schrappen alleen met groenten en aardappelen deed, dus bang dat ik was!!! Maar later begreep ik het gelukkig.

  2003, Florence Krijt
  ?