Ontdek PLUS

Ferdinand (Feddy) van der Gun

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ferdinand (Feddy) van der Gun en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ferdinand (Feddy) van der Gun heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De Openbare Lagere School in Kommerzijl was een gezellige tweemansschool oorspronkelijk aan de Dorpsstraat midden in het Dorp.

    De Openbare Lagere School in Kommerzijl was een gezellige tweemansschool oorspronkelijk aan de Dorpsstraat midden in het Dorp. Een onderwijzer, meester Friso (het hoofd van de school) en een onderwijzeres Juffrouw Van der Gun (mijn moeder). Beide leerkrachten hadden elk drie klassen in een lokaal. Rond 1957 verhuisde de school naar de Tuinbouwstraat

    Openbare Basis School (v/h ..., 1955

    Een gezellige driemansschool midden in het Dorp.

    Een gezellige driemansschool midden in het Dorp. Drie onderwijzers die elk twee klassen hadden. Het hoofd; meester Boekhold had de klassen 5 en 6. Juffrouw Van der Veen de klassen 1 en 2. En mijn moeder juffrouw Van der Gun de klassen 3 en 4.

    OLS, 1958

    De Menno van Coehoornschool, ingeklemd tussen het Zuiderdiep en de Coehoornsingel en daarom alleen toegankelijk via een smalle overdekte gang vanuit de Coehoornsingel.

    De Menno van Coehoornschool, ingeklemd tussen het Zuiderdiep en de Coehoornsingel en daarom alleen toegankelijk via een smalle overdekte gang vanuit de Coehoornsingel. Ik die gang een gedicht van Joost van den Vondel dat ongeveer zo ging; Laat het kostelijks van al, U niet roekeloos ontslippen, Het is de tijd die snel gaat glippen, Zonder dat hij keren zal. Onder het toeziend oog van vele leerkrachten zetten de meisjes hun fiets op het jongensplein om vervolgens naar het meisjesplein te verdwijnen. Directeur in die tijd de heer Welp; machtsbelust en onredelijk (vertrokken na een conflict). Hij werd opgevolgd door de heer Vet; streng, rechtvaardig en menselijk. Een verademing! Ik herinner me nog een aantal docenten: De heer Dallinga, Nederlands (Helaas jong overleden) Juffrouw Zwiers, Nederlands De heer Boerema, Engels en muziek (Porgy and Bess) De heer Muda, Frans en tekenen (Flamboyant) De heer Spieker, Engels en geschiedenis (Quote: Die antirevolutionairen willen terug naar de tijd van voor de revolutie. Moeten we zeker allemaal weer in postkoetsen gaan rijden.) De heer Vet, Duits De heer Frans, Wiskunde/natuurkunde Mevrouw Sontag, Frans De heer Dikboom, Conciërge (De menselijke maat) De heer Obering, Duits (Speelde waterpolo) Op de schoolavonden deden we op muzikaal gebied goed mee. We hadden het meisjeskoor onder leiding van de sportleraar de heer Kuiper (die zelf in The Dutch Swing Collegeband had gespeeld). Trots van de school in 1963 was de schoolband The Jumping Cats. Deze werd gevormd door Bert Weggemans, Geert Ritsema, Piet Wieringa en Arend Hoiting. In 1964 veranderde de naam in The Flaming Stars en tenslotte op initiatief van Bert Weggemans in The Stormers (later Shorty & the Stormers). Goede herinneringen bewaar ik onder andere aan: Eggo Venema, Nol Nijhoff, Harry Schuur, Loetje Trieling, Bert Weggemans, Johan de Goede (helaas al overleden) en natuurlijk aan Marleen ten Cate.

    Menno van Coehoorn mulo, 1961