Ontdek PLUS

felix roosenstein

Kent 6 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van felix roosenstein en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    felix roosenstein heeft 10 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ten tijde van de roerige jaren zestig zat ik op de katholieke sociale academie voor mannen.

    Ten tijde van de roerige jaren zestig zat ik op de katholieke sociale academie voor mannen. Je had in het gebouw aan de sage ten broeklaan twee scholen. De andere was de katholieke sociale academie voor meisjes. De mannenschool had dr. van Eck als directeur, een bioloog die was afgestudeerd op weekdieren, met als specialiteit : kwallen, hetgeen hem hier nog vaak van pas kwam. De meisjesschool werd bestierd door de hyperactieve en bedillerige directrice juffrouw Thomassen. Er is veel gebeurd in deze periode van de school. Onlusten, stakingen en demonstraties die ook dit soort onderwijs hebben veranderd. Ten goede? Wie zal het zeggen? Klasgenoten waren ondermeer Toke Smolders, Toek Aben, Gerard Kuster, Jan Ligthart, Leo Kamphuis, Ger Damhuis, Anne Taverne, Theo Timmer, Cees Amende, Martin van Summeren en met een beetje moeite weet ik er nog wel een paar. Docenten waren dhr.vd. Ven, Mr. de Goede,Jan van Gemert, dhr.Leenders, dhr.van 't Hoff, Karel Elno en de spitsroede springende overlevingskunstenaar Frans de Man. Het was een rare, vage maar spannende tijd.

    Sociale Akademie Den Elzent, 1966

    De Vredeman de Vries kunstnijverheids school gebruikte in de avonduren een aantal lokalen van de meisjes HBS in de Grote Kerkstraat no.

    De Vredeman de Vries kunstnijverheids school gebruikte in de avonduren een aantal lokalen van de meisjes HBS in de Grote Kerkstraat no.12. Dus goed opruimen en schoonmaken na allerlei beeldende aktiviteiten. De leiding was in handen van een aantal goedwillende idealisten bestaande uit tekenleraren van diverse middelbare scholen in Leeuwarden, enkele lokale kunstenaars en een reclametekenaar. Volgens mij was dhr. Dick Osinga in deze beginperiode de directeur. Enkele namen die mij te binnen schieten zijn Beb Mulder, Meinte Walta, Henk de Jong en Murk de Vries. Het geheugen hè.

    Vredeman de Vriesacademie, 1960

    Joke Graafsma gaf engels op een voor die tijd nogal losse een ontspannen wijze met veel verhalen over zijn reizen naar Londen en zijn politieke voorkeuren, hij was meen ik voor of tegen Labour dat weet ik niet meer zo.

    Joke Graafsma gaf engels op een voor die tijd nogal losse een ontspannen wijze met veel verhalen over zijn reizen naar Londen en zijn politieke voorkeuren, hij was meen ik voor of tegen Labour dat weet ik niet meer zo. Dhr.Tops gaf Duits op een zeer gründliche manier en was bij vlagen uitermate autoritair. Zijn zoon Harry was één der eerste rockers die met een zelf gefiguurzaagde electrische gitaar Zalen Schaaf op zijn kop zette in een band met nummers van the Shadows en the Ventures. Dhr. de Jager was een docent met een enorme sigaretten verslaving hij stopte deze witte slopers doorlopend in een sigarettenpijpje en blies de rook dan met grote kracht de klas in. Uche uche uche . Niks geen rookverbod op school. Geen wonder dat veel leerlingen ook vrij vroeg met roken begonnen. Onze tekenleraar was dhr. Adema die befaamd was door zijn schilderijen van stamboekkoeien. Het beeld"Us Mêm " was ook door hem gemaakt. Meester Ripperda was ondermeer docent Engels/Frans die zich ook buitenschools sterk manifesteerde binnen het amateur toneel( RK toneelvereniging Vondel ) en zo heb ik zelf ook eens in een stuk gestaan met een kapperszaak als décor en wat in het naastgelegen KMT tot uitvoering werd gebracht. Trouwens het KMT werd gebruikt als het pauze- lunchcafé van de docenten terwijl wij puddingbroodjes aten bij de bakker op de hoek of. als we weing geld hadden, jodenkoeken bij de Gruno op de Voorstreek. Dhr. Gerhartl gaf wiskunde en was tevens hoofd van de school. Hij was een echte traditionele directeur met gezag. Streng maar rechtvaardig. Jongens waar ik wel mee optrok waren o.a. Jan Rekers, Folkert van de Meer, Sietse van der Meyde, Harrie en Wim Steerenberg. Verder de schoolvoetbal- toernooien op het Cambuurterrein, met als hoogtepunt de 2e prijs, de kortebaanwedstrijden op de schaatsbaan aan de Blekerstraat. Iemand uit Warga was onze kampioen. ( Helaas de naam van vergeten )

    Julianaschool (voorheen: R...., 1955