Erwin van Rooy

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Erwin van Rooy en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Erwin van Rooy heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Onwijs veel.

  Onwijs veel. Op de fiets naar Texel in de brugklas. Samen met Johan Kroesen, Leo Kos en Hans Beentjes waren we aanvankelijk nog de vier Heems(kerk)kinderen. Lichamelijke oefeningen en aardrijkskunde gingen goed maar toch regelmatig een 3, 3+ of 3- gescoord voor wiskunde (van Zuurbier?, Boonstra?)...Toppers waren John Missaar, Frans bij Martin Lubbers en Nederlands bij Brandsma. Véél klassefeesten, schoolfeesten (gewoon nog met een sloot alcohol te koop), buitenlandse reizen (2x Parijs, voordeel als je bleef zitten in 5 VWO)Ook de basketbaltournooien waren groots. Met spelers als Nils Vervoort, Hans Nijman(?), Jeroen v.d. Waas, Johan Kroesen, Martin van der Spruyt, Wilan Verschoor, Patrick van Rooy, Fozzie, Lode Keijzer werd het een stuk makkelijker om te winnen. Daarnaast regelmatig spijbelen in Castell en de Stiefel. Te laat? Briefjes halen bij de conciërge en een nep-briefje inleveren bij de leraar. Andere namen? Robert Kettenes, Mariëlle Wijnkoop, Klaske de Keijzer en Karin (Zijlstra?), Ronald Welboren, Michael de Forest, Peter Huyboom, Ed Hesselmans, Dirk Haver, Rob Kuhlman, Arno Steenkist, Monique Bruynsse, Ellen de Wolf, Rob Tuytjens, Marco Havelaar, Wilmar Nabarro. En Hester Tibboel en Joke Nielen. Leuke meiden. Zeker toen naar Parijs. Maar ook Marleen Wattel en Gruppo Sportivo (en meer...) met Marjolein Swinkels. Weet je nog, Marjolein??? Leraren? Simons (Frans) in de brugklas. Kreeg regelmatig strafwerk van haar maar maakte vervolgens dan het dubbele... Of ze sloot me op in een hok bij een lokaal....Ingrid Mooy, Out (die Rooie) en Sylvia van Montfoort. Allen Engels. Roemer voor Duits. Voor geschiedenis "die-met-die-baard" (weet de naam niet meer). Mw. Klinker voor Nederlands. En dan nog een paar voor tekenen en handenarbeid... O ja, Hans Timmer voor muziek. Met die opklaptafeltjes. Tenslotte de conciërges Zaal en Beentjes (en nog twee). Het was de tijd van Saturday Night, Herman Brood. En een levensgroot doek van de Rolling Stones in de leefkuil. Met het groepje Wilan, Patrick, Martin, Fozzie, Johan en andere veel feesten met veel bier en hardrockmuziek. Vaak strafwerk, regelmatig "eruit gestuurd", 1x geschorst en twee klassen overgedaan.... Het is allemaal goedgekomen.... Ik woon met plezier in Vlaardingen maar de oude contacten mis ik hier wel een beetje... Groeten.

  Bonhoeffer College, 1975

  Wat wel makkelijk was: ik woonde RECHT tegenover de ingang van de school.

  Wat wel makkelijk was: ik woonde RECHT tegenover de ingang van de school. Voetballen, altijd maar voetballen (met een tennisbal) in het speelkwartier, voor en ná school. Samen met Johan Kroesen, Richard Mol, Ruud Waanders, Paul Hoogendam, Bert Meuldijk, Bert Reinhout, Johan Deen, Bert Kozijn en.... Tegen elkaar en tegen andere scholen. Soms ook nog geknikkerd (tegens kleintjes natuurlijk) en voetbalplaatjes verzamelen. Ik was wel redelijk ondeugend destijds (nog steeds wel). Vaak de klas uitgestuurd bij mw. Trappenburg, meester Bruinekool en De Vos. Het is allemaal goedgekomen. Eerste vriendinnetje was Esther van Aalderen. Zat een klas lager. De eerste (tong)zoen. Ik weet nog steeds wáár. En verliefd dat ik was.... Hoe is het met je, Esther...? Mooie onbezorgde tijd. Schoolreisjes herinner ik me nog vaag (Flevohof?). Kamp zesde klas. En voor de rest veel plezier en kattekwaad... Andere namen: juffrouw Bos, Kuyt en meneer Laansma (met zijn dia's over verre reizen). In de klas: Herman & Dirk Haver (tweeling), Gerald Maurice (tekenwonder), Norbert Riedel, Ruud van Pelt, Hedwich, Harriëtte Hoogerhuis (?), Marleen Heidinga, Jolanda/Marga (?) ter Heide. Andere klassen: Ruud Vellinga, Jeanette Lievers (vriendin Esther van Aalderen), Erwin Mikus. En natuurlijk: Ellen van Rooy en Hans van Rooy. Mijn zusje en broertje uit de lagere klassen. Wij hadden destijds een vrij populaire huiskat (Mauki), wit met een beetje zwart. Die liep altijd bij alle kinderen op het schoolplein en liep ook gewoon de klassen binnen. Als je jarig was moest je trakteren en mocht je bij elke klas een ansichtkaart uitkiezen. O ja, met zingen (voor radio-opnames van de KRO; in de 5e of 6e klas) mocht ik nooit meedoen... (moest ik de klas uit) Groeten aan iedereen.

  Assumburg, 1969

  ?