Ernest Gompers

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ernest Gompers en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 7

  Ernest Gompers heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  In 1954 kwam ik in klas C, de 1e klas.

  In 1954 kwam ik in klas C, de 1e klas. Ging over naar de 2e klas, klas I en het laatste jaar zat ik in klas R. Hoofd van de school was de heer Kousenmaker. Ik herinner mij nog de start van de Tour de France vanaf het Stadionplein, waar vele leerlingen en leraren naar toe gingen, al dan niet met toestemming. In de winter schaatsen op de vijver achter de school en altijd tussen de middag het Vondelpark in. Wellicht vonden de bewoners van de omliggende lanen ons minder prettig.... Ik bezit een klassefoto gemaakt in Klas I, de 2e klas, met als klasseleraar de Heer Terpstra (boekhouden). Namen van klasgenoten die ik mij herinner zijn onder meer Gerard Jeuken, Enrico Brink, Klaas v.d.Vaart, Gerard Gerards, Jan v.d.Biezen, Kees Verwij en ... Apotheker. Ander namen die boven kwamen drijven met behulp van Jan Wortel zijn Jan Wortel zelf, Dik Tober, Harry van Zijl, Ruud van Kessel, Johan Emanuels, ?? de Kruif, ?? van Thie, Kees Tentij, Jan v.d. Biezen, Kees Kamphuis, Han Loman Er waren afzonderlijke jongens en meisjesklassen en een van de ergste dingen die je kon overkomen was dat je als straf een uur moest terugkomen en meedoen in een meisjesklas. De leraren van toen waren onder meer direteur de Hr. Kousemaker, onderdirecteur de Hr.Vaags, voor etaleren de Hr. Teengs, voor Nederlands en Engels de Hr. Hylkemeyer, voor Duits Juffr. de Haas, voor Frans de Hr. Bos, voor handenarbeid de Hr. Bouts, voor Levensmiddelenleer de Hr. Kroes, voor warenkennis de Hr. Evers voor verkoopkunde de Hr. Koning, voor schoonschrijven en tekenen de Hr. Aalbers, voor economie de Hr. Kalkhoven, voor handelsrekenen en rechts-en-wetskennis de Hr. Terpstra en voor gynamstiek de Hr. Douma. De naam van dee lerares logopaedie (spraaklerares) herinner ik mij niet meer en ik vond haar "vreselijk", evenals de toenmalige lerares Duits juff.de Haas.

  2008, Ernest Gompers

  Slechts het tweede halfjaar van de 1e klas lagere school zat ik op de Vondelschool.

  Slechts het tweede halfjaar van de 1e klas lagere school zat ik op de Vondelschool. Dat was maar tijdelijk. Ik kwam uit Utrecht van de Regentesseschool en ging met de aanvang van de 2e klas daar weer naar terug. Alhoewel ik op de Vondelschool maar voorwaardelijk overging naar de 2e. Eén ding herinner ik mij nog heel goed: wij schreven daar op leitjes met griffels die zo lekker konden krassen. En wij hadden sponzendoosjes waarin wij bonen kiemden. Leitjes en griffels en sponzendoosjes waren nieuw voor mij want in Utrecht schreven wij al met potlood of pen op papier. Ik kan mij geen enkele naam van onderwijzers of klasgenoten herinneren.

  2004, Ernest Gompers

  De eerste klas van de lagere school, 1947/1948 bracht ik in twëeen door: de eerste helft van het schooljaar op de oude Regentesseschool in de Hamburgerstaat 22 in Utrecht.

  De eerste klas van de lagere school, 1947/1948 bracht ik in twëeen door: de eerste helft van het schooljaar op de oude Regentesseschool in de Hamburgerstaat 22 in Utrecht. Die school bestaat niet meer; op die plek staan nu flats. De ingang naar het schoolplein met 2 of 3 reusachtige kastanjebomen lag schuin op de hoek van de Hamburgerstraat en de Korte Nieuwstraat, tegenover het Kantongerecht. Het tweede deel van de 1e klas zat ik in Amsterdam op de Vondelschool. Weer teruggekomen in Utrecht op de Regentesseschool kwam ik in de 2e klas bij Juffrouw Lansen. Het hoofd van de school was toen (dacht ik) Meneer Kruik. Van de 3e klas (1949/1950) heb ik nog een klassefoto met Juffrouw Scholten. Gezichten van klasgenoten herinner ik mij wel maar de namen daarbij niet meer, behalve enkele voornamen als Hans, Tony en Christa Christ.

  2004, Ernest Gompers
  ?