Erik Wannee

Kent 8 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Erik Wannee en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Erik Wannee heeft 3 klassenfoto's en kent 8 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  De propedeuse overgedaan wegens een ernstige longontsteking middenin de tentamenperiode, daarna in het tweede jaar ernstig ziek geworden (kanker) maar alles dankzij 3 grote operaties en een zeer zware chemotherapie gelukkig overleefd.

  De propedeuse overgedaan wegens een ernstige longontsteking middenin de tentamenperiode, daarna in het tweede jaar ernstig ziek geworden (kanker) maar alles dankzij 3 grote operaties en een zeer zware chemotherapie gelukkig overleefd. Dat alles leverde uiteraard wel forse studievertraging op. Tijdens mijn studie heb ik een lezingencommissie opgericht, en later ook nog de landelijke studentenvereniging Granulla met de lokale werkgroep (WIG). Ik zat bovendien een paar jaar in de studentenraad en werkte achter de schermen actief mee op de Medische FaculteitsVereniging (MFV) op het secretariaat en bij de collegedictaten, waarvoor ik werd benoemd tot lid van verdienste, en nu levenslang gratis lid ben (zou iemand dat daar nog weten?). Na de theorie volgden tweeëneenhalf jaar coschappen, op allerlei locaties: Nijmegen, 's-Hertogenbosch, Arnhem, Boxmeer, Geleen. Ik heb het ervaren als een zeer intensieve en leerzame periode waarin ik werd klaargestoomd voor het vak van arts, maar waarin ik ook ontdekte dat ik mij niet in een kliniek thuis zou voelen. De studie liep niet gladjes, maar gelukkig aan het eind wel de artsenbul behaald!

  2004, Erik Wannee

  De eerste klas heb ik niet meegemaakt, omdat ik door mijn verjaardag net tussen twee schooljaren in was gekomen.

  De eerste klas heb ik niet meegemaakt, omdat ik door mijn verjaardag net tussen twee schooljaren in was gekomen. En omdat ik al snel kon lezen, kon ik via een stoomcursus ('apart' klasje met 4 leerlingen bij een juffrouw thuis) instromen in de tweede. Ik herinner me nog 'mevrouw Han', een indonesische vrouw die speciaal buitenlandse kinderen opving en begeleidde. De school was a.h.w. de eerste 'zwarte school', die zich bewust op buitenlanders richtte, wat toen erg modern was. En de ouderparticipatie: Veel ouders hielpen mee in de klas. Mijn maatje was Martin-Chris Vonk, met wie ik zelfs een paar keer ben wezen kamperen. In april '73 verhuisden we naar Rozendaal, vanwege het werk van mijn vader (PGEM).

  2004, Erik Wannee

  In april 1973 verhuisde mijn gezin vanuit Tiel naar Rozendaal.

  In april 1973 verhuisde mijn gezin vanuit Tiel naar Rozendaal. Erg wennen, van een vrij moderne en vrije school naar een zeer ouderwetse, 'degelijke' dorpsschool, waar de jongens en meisjes nog apart zaten en de leraar met 'meester' werd aangesproken. Aanvankelijk nog een half jaar les gehad in de dependance halverwege de Jachtlaan. De laatste twee jaar in de 'echte' school met de achthoekige lokalen en de lichtkoepels op het dak. Ik was het vaste maatje van Guido Blokland. Ik herinner me ook nog Bart van Tongeren, die helemaal maf was van treinen. En meester Spruijt in de zesde met wie ik menig conflict had omdat ik vaak dingen beter wist dan hij. En dat nog elke keer aan kon tonen ook. Dat moet voor hem heel frustrerend zijn geweest.

  2004, Erik Wannee
  ?