Ontdek PLUS

Eric Augusteijn

Kent 0 personen

DIVORCED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Eric Augusteijn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Eric Augusteijn heeft 16 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Toen ik in 1962 begon was Lies Redeke directrice.

  Toen ik in 1962 begon was Lies Redeke directrice. Zij werd opgevolgd door Virge van der Sanden. In 1972 veranderde de naam van de school van Rotterdamsche Huishoudschool in Scholengemeenschap Graaf Floris. In 1975 verhuisde de leraressenopleiding naar Delft en de mhno-opleidingen naar de Windroos. Juffrouw van der Sanden werd toen opgevolgd door Cor Rosbergen. Vanaf 1962 gaf ik als onbevoegde leerkracht natuur- en scheikunde aan leraresopleiding, vormingsklassen en INAS. Toen de universitaire studie niet lukte en ik het onderwijzersdiploma haalde ben ik in 1968 (mammoetwet!) Vavo (voortgezet algemeen vormend onderwijs: Nederlands, rekenen/wiskunde, aardijkskunde, geschiedenis en kennis der natuur) gaan geven aan de LHNO-klassen. In 1978 ben ik leraar aan de mavo op Schiermonnikoog geworden. Het is leuk om oud-leerlingen op deze site tegen te komen. Bedankt voor de klassenfoto, Franny, zelf had ik hem niet meer.

  SG Graaf Floris, 1962

  Twee jaar ben ik als kwekeling op deze school geweest, vooral in de klas van Gerrit Donker.

  Twee jaar ben ik als kwekeling op deze school geweest, vooral in de klas van Gerrit Donker. Met een 5e klas met meer dan 50 leerlingen maakten we poppenfilms: 'Roodkapje' en 'De Overwintering op Nova Zembla'. Ik ontmoette er 'juf' Liesbeth Prins, met wie ik in 1969 trouwde.

  Hammerskjöld, 1967

  Pas op, dit is niet de huishoudschool, maar de school die aan de overkant van de Graaf Florisstraat stond.

  Pas op, dit is niet de huishoudschool, maar de school die aan de overkant van de Graaf Florisstraat stond. Dat is best verwarrend, want de huishoudschool heeft een tijdlang een lokaal gehuurd bij de Graaf Florisschool. De heer Samsin gaf daar les. Leerlingen van de huishoudschool kunnen zich beter hier uitschrijven en inschrijven bij 'Rotterdamse huishoudschool' of 'SG Graaf Floris' (zo heette de huishoudschool later). VrGr, Eric Augusteijn, leraar huishoudschool 1962-1978.

  Graaf Florisschool LS ( SG ..., 1962