Bekijk het volledige profiel van Eric Augusteijn en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 16

Eric Augusteijn heeft 16 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Toen ik in 1962 begon was Lies...

Toen ik in 1962 begon was Lies Redeke directrice. Zij werd opgevolgd door Virge van der Sanden. In 1968 veranderde de naam van de school van Rotterdamsche Huishoudschool in Scholengemeenschap Graaf Floris. Na een tijdje verhuisde de leraressenopleiding naar Delft en de mhno-opleidingen naar de Windroos. Juffrouw van der Sanden werd toen opgevolgd door Cor Rosbergen. Vanaf 1962 gaf ik als onbevoegde leerkracht natuur- en scheikunde aan leraresopleiding, vormingsklassen en INAS. Toen de universitaire studie niet lukte en ik het onderwijzersdiploma haalde ben ik in 1968 (mammoetwet!) Vavo (voortgezet algemeen vormend onderwijs: Nederlands, rekenen/wiskunde, aardijkskunde, geschiedenis en kennis der natuur) gaan geven aan de LHNO-klassen. In 1978 ben ik leraar aan de mavo op Schiermonnikoog geworden. Het is leuk om oud-leerlingen op deze site tegen te komen. Bedankt voor de klassenfoto, Franny, zelf had ik hem niet meer.

2004, Eric Augusteijn

Twee jaar ben ik als kwekeling...

Twee jaar ben ik als kwekeling op deze school geweest, vooral in de klas van Gerrit Donker. Met een 5e klas met meer dan 50 leerlingen maakten we poppenfilms: 'Roodkapje' en 'De Overwintering op Nova Zembla'. Ik ontmoette er 'juf' Liesbeth Prins, met wie ik in 1969 trouwde.

2003, Eric Augusteijn

Pas op, dit is niet de huishou...

Pas op, dit is niet de huishoudschool, maar de school die aan de overkant van de Graaf Florisstraat stond. Dat is best verwarrend, want de huishoudschool heeft een tijdlang een lokaal gehuurd bij de Graaf Florisschool. De heer Samsin gaf daar les. Leerlingen van de huishoudschool kunnen zich beter hier uitschrijven en inschrijven bij 'Rotterdamse huishoudschool' of 'SG Graaf Floris' (zo heette de huishoudschool later). VrGr, Eric Augusteijn, leraar huishoudschool 1962-1978.

2003, Eric Augusteijn
?