Ontdek PLUS

Emmy van Bavel

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Emmy van Bavel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Emmy van Bavel heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik deed hoofdvak piano bij Paul Niessing.

  Ik deed hoofdvak piano bij Paul Niessing. Zijn groepslessen op de donderdagmorgen in kamer 15, soms op hoogtijdagen met witte wijn en appelmeisjes, behoren tot mijn allerliefste herinneringen aan deze school. Ook Will Koolen, Eugène Den Hoedt, Henri van Goethem, Hein van Mol, Bas Wuite, Marinus Kasbergen en vele anderen hebben voor altijd een plaatsje in mijn hoofd. De levenslessen van Cor de Man, zijn briljant eenvoudige uitspraken komen me nog regelmatig goed van pas. De prachtige tuin bij het cenakel, die bomen waar je zo snel inklom, maar zo moeilijk weer uitkwam, die lijkkisten in de gang op mijn eerste schooldag, wat een ongelooflijk heerlijke tijd heb ik daar gehad.

  Brabants Conservatorium, 1970

  Dat leuke kamertje boven de gymzaal, waar we surpriseavond vierden.

  Dat leuke kamertje boven de gymzaal, waar we surpriseavond vierden. De school was nog maar kort gemengd, dus zo'n geheim kamertje vond ik geweldig! Favorieten bij de leerkrachten: Eligh voor Nederlands, Sinot voor Grieks, de Vries voor Latijn. Leerlingen die ik me goed herinner: Jeannet van Bavel, Hetty van Eyck, Ad van Lanen, Joost van den Braak, Alex en Karin Olde Kalter, Els van den Dries, Nicole de Vries, Hannie Massuger, Pieter Korst, Maurice van Lieshout, Arn Spijkers, Vincent Dumoulin, Willem Pieters en vele anderen. De actie om geld in te zamelen voor een weeshuis in Kameroen herinner ik me heel goed. We hebben schoenen gepoetst in de Heuvelstraat tot we er bij neer vielen.

  Pauluslyceum, 1964

  Kiep verhoeven, de juf van de vierde klas, zuster Antoinette in de vijfde, juffrouw Toos in de zesde.

  Kiep verhoeven, de juf van de vierde klas, zuster Antoinette in de vijfde, juffrouw Toos in de zesde. Mevrouw Nouwens in de eerste en mevrouw de Vries in de tweede. Leuke school, veel vriendinnen oa Ineke Brent en Evi Legdeur.

  maria regina kat.basisschool, 1959