Emmy Janssens

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Emmy Janssens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Emmy Janssens heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  het was een leuke school.

  het was een leuke school. ik begon in de leeskleuterklas. na de oorlog was de kleuterschool vol. toen is een klein klasje gevormd van 6 peuters, die aan het eind van het jaar overgingen naar de tweede klas. een van de anderen was Loet Mangelaar Meertens. hij en ik hebben de school zonder zitten blijven af gemaakt. de hoofdonderwijzer was Jan van Westering, die ons gedegen les gaf in de zesde klas. hij was streng gelovig, dus iedere ochtend was er dagopening. in de zesde klas moesten de leerlingen om de beurt ook het podium voor een stichtelijk versje of gebedje. later schijnt hij nog strenger in de leer te zijn geworden. arme kinderen......

  duinoordschool, 1947

  Eerst tweede klas hbs; exacte vakken gingen niet zo goed,dus naar de mms-afdeling op deze school.

  Eerst tweede klas hbs; exacte vakken gingen niet zo goed,dus naar de mms-afdeling op deze school. wel een leuk jaar gehad. maar het was geen uitdaging, dus verder gegaan op het Maerlant (HBS-afdeling). Jeannette Young Quentin is nog steeds mijn vriendin. We hadden dansles o.a. met Ton v.d. Lek, Bruntharm Hazelhoff Roelfsema, Peter Horbeek en Boudewijn..... De tegenstelling met de Dalton kon niet groter. Daar een zekere mate van vrijheid en zelfstandigheid, op het Huijgens de hele dag in één klaslokaal. Dat vond ik vreselijk.

  Huygens (Lyceum), 1954

  Ik vond dit een fantastische school.

  Ik vond dit een fantastische school. Helaas kon ik er maar één jaar blijven. I.v.m. verhuizing naar Rijswijk, verkaste ik naar het Huygens Lyceum. Zeven jaar geleden heeft Douwe Leij een reunie georganiseerd. Dat was bijzonder geslaagd. Hoop dat zoiets nogmaals georganiseerd wordt. Het Dalton systeem was voor mij prima. De sfeer op deze school was fantastisch en door het Dalton systeem raakte je in kontakt met leerlingen uit hogere klassen.

  Dalton Scholengemeenschap, 1953

  ?