Els van Hoevelaak

Kent 0 personen

NA , 2 kinderen
Woont in Odijk

  Bekijk het volledige profiel van Els van Hoevelaak en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Els van Hoevelaak heeft 12 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De naam De Kleine Wereld herinner ik me eigenlijk niet, maar die van juffrouw Kempeners wel.

  De naam De Kleine Wereld herinner ik me eigenlijk niet, maar die van juffrouw Kempeners wel. Het moet dus wel deze (openbare kleuter)school geweest zijn, al zat ik niet in de Rederijkerstraat maar in de Van Ruysbroekstraat op school, onder portiekwoningen, die aan de achterkant uitkeken op de huizen aan de Reviusstraat. Houten fietsenhok herinner ik me ook, net als de grote kachel die 's winters in het lokaal stond te branden. Er was ook een soort speellokaal, het schoolplein(tje) was achter de school. Het was een leuke tijd, goede herinneringen, en juffrouw Kempeners was een aardige juf.

  De Kleine Wereld, 1960

  Die goede oude tijd in Moerwijk! Juffrouw Verlaan in klas een en twee, ze ging naar Zwitserland om Frans te studeren, lieve juf.

  Die goede oude tijd in Moerwijk! Juffrouw Verlaan in klas een en twee, ze ging naar Zwitserland om Frans te studeren, lieve juf. In de derde juffrouw De Lange, gezet, blond type. Daarna in klas vier juffrouw Rombout, een strenge vrouw. Ze was een van de eersten met een auto, een Opel Kadett, meen ik. Haar lokaal grensde aan dat van dhr. Van Buuren, met een tussendeur. Mijn laatste jaar op deze school; aan het eind van de vierde klas, in juni 1967, verhuisden wij namelijk van de Anna Bijnslaan naar Loosduinen, ik was toen 10. De befaamde opleidingsklas van Van der Schaft heb ik dus nooit meegemaakt (mijn broers Ton en Hans en mijn zus Marja wel). (Een greep uit) de klasgenoten die ik mij herinner (samenstelling van de klassen wisselde in de loop der jaren): Karin Huisman (Spoorwijk?), Marga Treffers, Erwin Andringa, Rudy Gorrissen, Rudy Habes, Renee Brouwer, Gladys (?), Phyllis Poortman (zie ik nog wel eens), mijn vriendin Lilian van Tongeren, helaas om het leven gekomen tijdens een vliegtuigongeluk in Zuid-Afrika, in 1979, Heidi Hoetjes, Marion ? (Heeswijkplein), Robbie Jasperse (mijn buurjongen op de Anna Bijnslaan, samen op kleuterschool, zusje Janet), ene Mitsi (?), Raymond de Ronde. Handwerken van juffrouw Kielhoorn, in lokaal aan de 'Erasmuszijde' van de school; iedereen had zijn eigen laatje waar handwerkspullen in bewaard werden. Gym in de eigen gymzaal (welke basisschool heeft dat tegenwoordig nog?)via een gangetje van de kleedkamer naar de zaal. Schoolreisjes naar Duinrell. Aan het begin van de schooldag in de rij op het schoolplein, Van der Schaft's keurende blik ging langs de klassen. Ik heb nog steeds mijn aardrijkskunde-map, die we zelf volschreven en -plakten. Met kerst waren er schuimkransen, vies, vond ik. Ik bewaar goede herinneringen aan de Van den Boschschool.

  Ds D A Vd Boschschool Basis, 1963

  ?