Elly Kok-Riep

Kent 17 personen

Burg. staat - , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Elly Kok-Riep en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Elly Kok-Riep heeft 2 klassenfoto's en kent 17 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  We waren de eerste klas met meisjes op 't Stanislascollege, afdeling HAVO.

  We waren de eerste klas met meisjes op 't Stanislascollege, afdeling HAVO. O wee, als je als meisje in de middagpauze naar het park naast de school ging en je werd betrapt door een van de paters. Dat werden weer een boel strafregels schrijven. Ik herinner me juffrouw Hanemaayer, van wie we Nederlands kregen. Ze wist niet wat ze met ons als pubers aanmoest, is zelfs een keer huilend de klas uitgelopen. Meester Pex, onze wiskundeleraar, die het bij ons ook zwaar te verduren had. Ik ben zelfs een keer 3 dagen geschorst vanuit zijn les. Veel herinneringen komen bij me boven, namen van klasgenoten, zoals Bep Bakker (die uit Amsterdam kwam), Anneke Raaphorst, Odile van Rossum (makkelijk als je met franse les naast haar zat), Mieke Righarts, Tjitske Dam, Walter Vincent (kwam pas in de 4e klas bij ons), Bert Sluis, Frans van Aken, Martin van de Valk (had altijd lekkere honingdropjes bij zich, (ik ben er nog steeds gek op), Jos Laus (kon goed piano spelen)Veronica (Oka)Meijsing. Namen van leraren, dhr Jansen (flappie, franse les en onze klasseleraar in 1E) dhr Ammerlaan (streng maar rechtvaardig) dhr van Leur (aardrijkskunde) rector Eikenboom, die iedereen bij zijn voornaam wist te noemen. Pater v.d. Grinten, is nog eens met ± 20 meiden een week op fiets schoolkamp geweest, richting Rietmolen / Neede. Iedere dag ± 80 km fietsen van herberg naar herberg. Een leuke tijd. Vanaf de 4e klas mocht je gebruik maken van de soos. (spannend) Uiteindelijk heb ik de school niet afgemaakt. Na in de 4e klas HAVO te zijn blijven zitten, heb ik er na nog een half jaar 4e klas, de brui aan gegeven. Uiteindelijk is alles toch nog goed gekomen met me en werk ik al 23 jaar in de jeugdhulpverlening. Wie herinnert zich mij nog?? Ik ben reuze benieuw hoe het eenieder vergaan is.

  St. Stanislas College, 1965

  Veel leuke herinneringen (trouwpartij tussen meester Brinkhof en juffrouw Eynatten, de krantenakties op school, het sparen van *** in de opleidingsklas, een vlaggetje op de bank, maar ook verdrietige herinneringen (verongelukken van Robbie Hageman en 't d

  Veel leuke herinneringen (trouwpartij tussen meester Brinkhof en juffrouw Eynatten, de krantenakties op school, het sparen van *** in de opleidingsklas, een vlaggetje op de bank, maar ook verdrietige herinneringen (verongelukken van Robbie Hageman en 't door ziekte overlijden van Jantje Doeleman, wat toen veel indruk maakte)

  Bernadette Mariaschool, 1959

  ?