Elly Jansen-van Elk

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Elly Jansen-van Elk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Elly Jansen-van Elk heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat op deze school, die eerst kweekschool voor onderwijzeressen heette en aan de Groesbeeseweg stond.

  Ik zat op deze school, die eerst kweekschool voor onderwijzeressen heette en aan de Groesbeeseweg stond. Lees daar mijn gegevens

  In Via, 1960

  1'klas: Juffrouw Ruys 2"klas: Zr.

  1'klas: Juffrouw Ruys 2"klas: Zr.Margriet 3"klas: Juffrouw Hol 4'klas: Juffrouw Kuypers 5'klas: Zr. Elisa 6'klas: Zr Caroline Leuke en fijne school. Onprettige herinneringen aan juf Truus Hol, die je met een lineaal op de vingers sloeg als je aan het nagelbijten was.Je moest dan naar haar lessenaar op verhoging komen, je lineaal meebrengen en dan kreeg je 3 vinnige tikken over je vingers. Mooie herinneringen aan de lieve juf Ruys en aan Zr Caroline, waarvoor iedereen graag allerlei taakjes deed. Ik mocht na schooltijd alle klassen door om na te kijken of alle verwarmingen wel uit waren.

  Christus Koning school, 1951

  Heerlijke schooltijd gehad aan deze Kweekschool.

  Heerlijke schooltijd gehad aan deze Kweekschool. Directrice van de school was sr. Alida, die ook geschiedenis gaf,Later was de directrice sr Marie Francoise.De geschiedenislessen werden later overgenomen door hr.de Regt, vervelende man met al zijn stencils.Sr.Jacoba gef opvoedkunde en biologie, een pracht mens, die vorig jaar (2008) helaas is overleden.Met sr.Albere, die oa.Tekenen gaf heeft zij jarenlang in Nijmegen een huis gedeeld aan de Karbouwstraat.Harry van Erck gaf de gymlessen en ook had hij een demonstratieteam voor ouderavonden, die dan allerlei kunsten op sportgebied aan de ouders show-den. Vooral vanaf de derde klas was het heel leuk, want dan ging je stage lopen op de scholen. sr,Eleonora gaf natuurkunde en leidde een koortje van leerlingen na schooltijd. Daarmee hebben we ook vaker opgetreden op ouderavonden of andere bizondere gebeurtenissen.Hr.Verstappen hadden we voor Nederlands en die heeft mij het nut van lezen( en het plezier) bijgebracht door sommige boeken van Walter Breedveld aan te raden.Sr Theodora was een minder plezierig mens. Muziek werd gegeven door de heer van Mechelen en in de beginjaren werd er Engels gegeven door de heer Verhaak.En niet te vergeten onze Rector, geestelijke verzorging, kathegese, modern voor zijn tijd en nog steeds in leven Toon Rabou. Van de vrouw die ons handwerken gaf ben ik even de naam kwijt. Werd na het examen voor onderwijzeres (41a) een apart examen voor afgelegd, ik dacht dat dat toen akte k werd genoemd. De hoofdakte (41b) kwam er apart achter aan en liep van september to september, met veel en interessante stageplaatsen, scripties en verslagen. Een heerlijk maar wel druk jaar waar maar elf mensen aan mee deden. Namen van mijn klasgenoten waren:Marijke Derksen, Wil Dinnissen, Lidy van der Lee, Ria Oldenhof, Jeanette Peters, Betty Pisters, Anneke van der Schaaf, Ine Scholten, Loes Weerpas en Zr Jean-Baptiste en ikzelf.Wij hadden een fijne studiegroep.Ik heb vooral veel opgetrokken met Wil Dinnissen, Lidy van der Lee, en Anneke van der Schaaf. Ik zou best willen weten of Anneke nog leeft. In september 1965 slaagde ik voor mijn hoofdakte en kon meteen beginnen op de lagere school aan de Wedren, die nu de Regenboog heet.

  Kweekschool voor meisjes (p..., 1960

  ?