Bekijk het volledige profiel van Elly deJongh en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Elly deJongh heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Tja, het eerste wat in mij opk...

Tja, het eerste wat in mij opkomt is STRENG. Vijfhuizen, Zwiep, Dekker (hou je s....mond zei hij altijd). Cornelisse, die mij voor de klas tig keer liet zeggen dat ik een "abominabel pronouncation" had. Het is nooit meer goed gekomen. Gymles was mijn rotste vak, en tevens mijn slechtste. De énen vlogen om mijn oren, maar op mijn rapport had ik altijd een 6. Leuk was alleen de tijd "tussen de middag" als alle kinderen die niet in Yerseke woonden op school bleven en iedereen (ook de leraren) naar huis gingen. Dan hadden we lol!! Ik voelde me altijd een buitenbeentje omdat ik niet bij mijn ouders woonde, maar op een internaat.

2003, Elly deJongh

Aan de school heb ik goede her...

Aan de school heb ik goede herinneringen. Juffr. van den Berge, die thuis allemaal mooie dingen had uit Afrika. Met haar gingen we rozebottels plukken daar maakte zij jam van. Meester van de Berge, die zo mooi kon schrijven in je poëziealbum. Lange schooldagen...... dat was zwaar voor een kind al leerde ik wel graag. Aan het internaat slechte maar ook wel goede herinneringen, er mocht niet veel. En we moesten zo veel eten! En snel eten! Ik lust nog steeds geen stamppot rauwe andijvie. Er werd niet geslagen maar wel veel gestraft. Jongens en meisjes waren streng gescheiden. Ik snap nog steeds niet waarom jonge kinderen niet gewoon met elkaar mochten spelen. Leuk waren de sinterklaasfeesten en vooral het kamp in Hattum. En het contact met de andere meisjes, Yvonne, Marian, Roswitha, Hanna, de zusjes van den Ouden, Nelleke, enz. En Ingeborg..... Allemaal herinneringen.

2002, Elly deJongh
?