Ellen Winter

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ellen Winter en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ellen Winter heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat in de 1e klas bij juffrouw Thompsom, 2e klas bij juffrouw Heijndijk, 3e klas weet ik niet meer, klas 4 bij Surinaamse meester die heel netjes was, klas 5 bij meester Schriemer die uit Groningen kwam en heimwee kreeg en terug ging.

  Ik zat in de 1e klas bij juffrouw Thompsom, 2e klas bij juffrouw Heijndijk, 3e klas weet ik niet meer, klas 4 bij Surinaamse meester die heel netjes was, klas 5 bij meester Schriemer die uit Groningen kwam en heimwee kreeg en terug ging. Hij leerde ons Groningse liedjes. In de 6e klas zat ik bij meester Maarleveld, die tevens hoofd van de school was. In klas 6 werd de groep verdeeld in "opleiding"en "geen opleiding".... In de lagere klassen kregen de meisjes handwerken en moesten in de pause 'kistjes zetten'. De jongens kregen handarbeid en we hoorden door de muur heen dat het daar heel wat gezelliger aan toe ging. Wij meisjes van 7 moesten babybroekjes breien en speldenkussens naaien en borduren...nuttig handwerken heette dat vak. Op het rapport werd naast de vakken ook 'gedrag' en 'vlijt' beoordeeld. Gelukkig had ik daar altijd een 8 voor. De leukste beloning voor 'goed werk' waren de prachtige glitterende plakplaatjes die je kreed en die je onder je 'werk' plakte... Mijn beste vriendin was Yvonne Scholtens. Zij verhuisde na de lagere school naar Roosendaal en moest ik 'alleen'naar de brugklas van het prof. Casimirlyceum in Vlaardingen-West.

  Erasmusschool, 1963

  ?