Eelco Bulthuis

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Eelco Bulthuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Eelco Bulthuis heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leukste herinneringen: .

  Leukste herinneringen: . spelen op het schoolplein in de pauzes . voorlezen . de schoolfilms Ik herinner me juffrouw Zwerver, had de lagere klassen, was een beetje mank, kale meneer v.d. Zee, hoofd, klas 6 en heel streng, lange meneer de Vries en kleine meneer de Vries. De onderwijzers waren in die tijd niet zachtzinnig. Ik heb van kleine meneer de Vries een keer na een spijbeldag zo'n opdonder gekregen dat ik er een verstuikte pols aan overhield en op de rug van Japie Lemstra werd een aanwijsstok kapot geslagen. Andere tijden. In de oorlog waren er Duitsers in deze school gelegerd, na de bevrijding Engelse en/of Canadese soldaten. Daarom kregen wij in die periode in andere gebouwen les. 't Was een verwarrende tijd, maar wel spannend. Vrienden: Willem vd. Weide, Japie Lemstra, Henkie (Noenke) Buikhuizen en nog veel meer.

  School B, 1944

  Meneer v.

  Meneer v.d.Zee, ik kende hem al van de lagere school, gaf oa. duits en geschiedenis les, had de wind er behoolijk onder. Juffrouw Knijpinga gaf frans, biologie en tekenen. Lief mens. Meneer Rombouts wiskunde, natuurkunde, scheikunde en zangles. Hij had een viool, maar bij mijn weten kwam er nooit wat van zingen. Meneer v.d. Boom gaf engels en boekhouden etc. Was een leuke vent. Op deze school heb ik veel geleerd, in ieder geval heb ik er veel aan gehad in mijn verdere leven. Het was een MULO met een A en B richting. Ik heb de B richting gevolgd. In de examenklas zaten we nog maar met 6 leerlingen in de klas, 4 jongens en 2 meisjes. Ben vergeten hoe ze heten. (Waar is toch iedereen?)

  openbare ulo, 1950

  ?