eef doornbosch

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van eef doornbosch en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  eef doornbosch heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Veel kan ik me niet meer herinneren, maar mijn latere vriendin, Alie van Dijk, herinner ik me wel heel goed.

  Veel kan ik me niet meer herinneren, maar mijn latere vriendin, Alie van Dijk, herinner ik me wel heel goed. En mijn jongste broer, Jos, natuurlijk, want daar speelde ik altijd mee. En ik keek altijd naar de overkant, de "grote" school, de Emmaschool, waar ik later naar toe ging. De weg van huis naar de kleuterschool (en later naar de grote school) en vice versa kan ik nog steeds dromen; of langs de vaart, de witterbrug,en langs de gymzaal (die route moest ik van mijn ouders altijd nemen)of dwars door het Asserbos (en onderwijl slootje springen en stokken zoeken).

  Kleuterschool De Zonnebloem, 1959

  Veel herinneringen.

  Veel herinneringen...flarden herinneringen... het tweede jaar (na het lyceum in 1967) in het leslokaal tegenover de kamer van de rector, de heer Blik, wiens deur altijd op een kier openstond, zodat hij nauwlettend in de gaten kon houden, wie weer eens na de pauze enkele minuten te laat kwam. En de amanuensis (zijn naam ben ik kwijt...een ontzettend aardige man) spoorde mij altijd maar (vergeefs) aan om op tijd binnen te zijn en hielp mij altijd maar weer om aan de blik en de sancties van de heer Blik te kunnen ontsnappen. Veel namen herinner ik me, de gezichten niet altijd meer even goed. En waar zijn toch mijn klassefoto' s? Bijvoorbeeld Frederike Heuvel (uit Beilen), Anita Hekking (uit Gieten), Steven Fischer (uit Geelbroek), Wouter Roorda enzovoort. Maar ik verkeerde destijds ook nog veel met de meiden van de MMS, mijn vriendin Alie van Dijk en Lucia den Boer, en met de HBS' ers. Het "oude" gymnasium was gehuisvest in een sfeervol gebouw met een mooi gazon erom heen (dat je in mijn herinnering niet mocht betreden), maar dat realiseerde je pas, toen we opgingen in het Dr. Nassaucollege en de "Mammoet" ons op de hielen zat. Leraren? Suus, Mesdag, Roorda, de meesten hadden wel bijnamen, zoals die suffe wiskundeleraar. En in de derde klas gingen we brainstormen, een nieuwe vernieuwende leraar Nederlands. Veel herinneringen komen bovenborrelen.............

  Gymnasium, 1967

  ?