Bekijk het volledige profiel van Eddy van Duijse en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Eddy van Duijse heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

herinneringen terug te voeren ...

herinneringen terug te voeren naar enerzijds het internaat en op kamers bij tante Anna (hoendervangers) anderzijds de opleiding. Internaat alleen maar goeie herinneringen. "toppunt" was misschien wel het feit dat we met vieren geschorst werden, omdat we 's nachts wel eens duiven gingen vangen om die vervolgens te braden. we werden op enig moment betrapt en voor vier dagen naar huis gestuurd. We hebben de overgang meegemaakt van de kweekschool naar de pedagogische opleiding, het democratiserings proces en vooral de motivatie en inzet van vele leraren. vreemde talen leverden te weinig op. Eigenlijk heb ik alleen maar goeie herinneringen.....jammer dat sommigen uit beeld zijn geraakt.Ik doe het met de positieve herinneringen.

2003, Eddy van Duijse

zie ook St. Aloysiusschool...

zie ook St. Aloysiusschool

2003, Eddy van Duijse

er was een zekere discipline, ...

er was een zekere discipline, "vaste regels en afspraken", echter de uitvoering was ook toen persoonsgebonden. De ene onderwijzer was wat toleranter dabn de andere. Wellicht de aard van het beestje. Zelfstandig werken, toen heette dat gewoon doorwerken als je klaar was met je opdrachten, heb ik altijd lals zeer positief ervaren. In de combinatieklas rekende ik al vast me met de volgende klas, heerlijk dat dat kon. Ijsvrij was ook zo'n schitterende herinnering; iemand van de zesde klas werd naar de pastoor gestuurd...nooit een teleurstellende reactie.

2003, Eddy van Duijse
?