Dorothee Klopper

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dorothee Klopper en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dorothee Klopper heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik studeerde hier Staats en Sociale Wetenschappen.

  Ik studeerde hier Staats en Sociale Wetenschappen.

  Universiteit Gent, 1976

  Vanwege de hoge werkloosheid in de jaren `80 ging ik maar weer verder studeren; sociologie, met als specialisatie de onderzoekskant.

  Vanwege de hoge werkloosheid in de jaren `80 ging ik maar weer verder studeren; sociologie, met als specialisatie de onderzoekskant. Dat laatste was tenminste nog een beetje concreet, want al die sociolologische theorieën vond ik best moeilijk om mijn aandacht bij te houden. Wat heb ik gezwoegd op mijn afstudeerscriptie. Het ging over factoranalyse, gebaseerd op ons onderzoek bij de Postbank. Dat was zo abstract dat ik soms niet meer wist waar ik nou eigenlijk mee bezig was. Ik woonde toen in een flat op de tweede verdieping. Ik had notabene een aparte studeerkamer. Daar zat ik dan, dag in, dag uit. Het werd zomer en ik hoorde mijn benedenbuurvrouw in de tuin zitten kletsen. Ze hadden het over de nieuwe koffiekopjes die ze bij de Hema hadden gehaald. Ineens was ik best wel jaloers. Ik wou dat mijn leven zo eenvoudig was.

  Rijksuniversiteit Groningen, 1982

  Voor mij was deze opleiding een tweede keus, omdat ik twee keer uitgeloot werd op de School voor de Journalistiek.

  Voor mij was deze opleiding een tweede keus, omdat ik twee keer uitgeloot werd op de School voor de Journalistiek. Het leukste aan deze opleiding vond ik het (verplichte) vrijwilligerswerk. Ik zat jaren in de werkgroep Publiciteit van het jongerencentrum Hippo; een podium voor alternatieve jongerencultuur, vergelijkbaar met Paradiso. Helaas bestaat Hippo niet meer. Ik zat in de redactie van de Hipporama en herinner me de vele avonden/nachten van de deadline; dat we aan het typen en lay-outen waren. In die tijd ging natuurlijk nog niets digitaal.

  Agogische Academie Friesland, 1977

  ?