Ontdek PLUS

Don Op 't Eijnde

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Don Op 't Eijnde en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Don Op 't Eijnde heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De eerste dag, dat mijn moeder me achter liet op deze kleuterschool was het janken geblazen.

    De eerste dag, dat mijn moeder me achter liet op deze kleuterschool was het janken geblazen. Van daarna heb ik alleen maar heel prettige herinneringen. De "jufs" heetten Van Leeuwen en Hulsman. Op het binnenplaatsje was een zandbak in een soort dierenkooi achter kippeNgaas (toen nog kippEgaas). En dat met juf van Leeuwen! Zie foto Kleuterschool 1. Maar ja, we zaten ook niet zó ver van Artis af. Ik kan me nog namen herinneren als Trudy Gorter (Adelaarsweg), Ineke Doorlag, Chris Veltman, Jan v.d. Loo (Zwanenplein), Henkie Jonkhoff (Meeuwenlaan). Die namen zijn weer terug te vinden op de lagere school. Ik kan nog steeds goed knippen en plakken, maar doe het nu meestal elektronisch.

    Hillegonda de Zwartschool, 1949

    De eerste twee jaar zat ik bij juffrouw Färber in de klas.

    De eerste twee jaar zat ik bij juffrouw Färber in de klas. Daarna 4 jaar bij meneer Bakker, een erg aardige en "goeie" meester. Ik heb nog steeds het schriftje, dat we gemaakt hebben voor zijn 25-jarig jubileum, en dat we later terugkregen. Veel steun gekregen van meneer Bakker (hij had er een hekel aan om "meester" genoemd te worden) tijdens de scheiding van mijn ouders en de nare periodes ervoor en erna. Bij zwemwedstrijden in het Floraparkbad tussen verschillende scholen viel ik in de prijzen, omdat ik zó schrok van het water van 12 °C, dat ik met een noodgang naar de overkant zwom. Hoe eerder eruit hoe beter! We speelden "de bende De Zwarte Hand" uit het boek van Pietje Bell. Dan gingen we op onze fietsen door "geheime" paadjes in het Vliegenbos. Een doormidden gesneden voetbal diende als helm. Moest wel minimaal een vijfje zijn, want ik had een grote kop. Gelukkig heb ik daar geen foto's van. We deden veel aan zingen in de klas. We hadden ook het vak "Versje". Dan moest je een psalm of gezang uit je hoofd leren en dat op maandagmorgen bij meneer Bakker komen opzeggen. Het verkregen cijfer daarvoor was omgekeerd evenredig met het aantal haperingen. De schoolreisjes waren naar het klimduin van Schoorl, de speeltuin in Valkeveen en later naar het Jan Willem Roskamhuis in Nunspeet. Heel prettige herinneringen aan deze school. Meneer Bakker heeft zijn vak goed uitgedragen, want er zijn daarna relatief veel leerlingen in het onderwijs terechtgekomen. Verliefd op Irene, die me af en toe kwam afhalen om een stukje te fietsen. Toen nog zonder versnellingen...

    Ds. c.p. Van Eeghenschool, 1951

    Ik heb maar een paar jaar op deze school gezeten, omdat ik in 1960 met mijn moeder mee moest verhuizen naar Kampen.

    Ik heb maar een paar jaar op deze school gezeten, omdat ik in 1960 met mijn moeder mee moest verhuizen naar Kampen. Ontzettend veel gelachen en iets minder geleerd. Wie ik mij het beste herinner? Tonny Sonneveld, die naast me zat en me eens meenam naar zijn beroemde oom. Fons Stoffels, die later naast me zat en die ik veel later bij PEC Zwolle zag voetballen. Rob van Raamsdonk, waarmee ik wedstrijdjes deed wie het gekste van de hoge duikplank kon duiken tijdens de gymles in het Heiligewegbad. Tijdens de pauze mochten we niet van het trottoir af rond de school. Wij wel. Dan zaten we op de trap van het portiek aan de overkant te 21-en. Portiek zag blauw van de rook. 's Zomers op de fiets vanuit Noord en 's winters met de tram naar school. Leraren Bolhuis (Frans), Breitenstein (Engels), Carlier (Gym), Mw. Plomp (Aardrijkskunde), Prins (wiskunde), van Maanen (Tekenen), de Rek (Geschiedenis), Mehrtens (Muziek, oftewel tig keer Peter en de Wolf).

    Het Hervormd Lyceum Zuid, 1957