Ontdek PLUS

Dolf Thierens

Kent 2 personen

DIVORCED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Dolf Thierens en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Dolf Thierens heeft 8 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik vond het geweldig :eens per week in de avonduren de beginselen van zagen en timmmeren leren in het oude pand de Berckepoort aan de Nieuwstraat.

    Ik vond het geweldig :eens per week in de avonduren de beginselen van zagen en timmmeren leren in het oude pand de Berckepoort aan de Nieuwstraat. Het eerste object dat je leerde maken was een dienblad waar de meester, meneer Lammers (naar ik meen was hij leraar op de Ambachtsschool) , bloemen in de hoeken op tekende, die je daarna met een een gloeiende draad van een soort soldeerboutje er in moest branden. Na (saai) opschuren, netjes af vernissen. Volgend object was een kistje met scharnier. Ook herinner ik me een bijzet tafeltje als knutsel object. Ik had hoge ambities en wilde een tandwielen constructie van een model molen maken, maar dat zag meneer Lammers echt niet zitten voor mij als beginner. Als "troost" gaf hij aan mij een compleet afgetimmerd model van een Hollandse wipwatermolen, dat blijkbaar door een andere gevorderde leerling was achtergelaten. Blijkbaar mocht meneer Lammers mij wel want ik had al wel eens eerder een verweesd object van de noeste timmerarbeid van hem mee gekregen.

    Dordtse Huisvlijtschool, 1960

    Vanuit Amstelveen komend nieuw in het dorp, kwamen wij boven modezaak Klaver wonen.

    Vanuit Amstelveen komend nieuw in het dorp, kwamen wij boven modezaak Klaver wonen. Voor een 4jarige was het best wennen op de kleuterschool. Ik liep in het begin vaak weg terug naar huis. Maar allengs voelde ik me er meer thuis. Ik herinner mij hete werken de plasticine, het vlechten van matjes, doosjes en lijstjes van gekleurde stroken papier. Ik vond de juf Bosch heel lief, kreeg mooie plaatjes van haar die ik nog steeds heb. Ik herinner mij ook nog een keer dat een van de juffen erg bezorgd was: Roland den Dekker had een scherpe lepel tegen mij achterhoofd gegooid. Het bleek te bloeden, maar daar had ik niets van gemerkt. Het had op de anderen wel indruk gemaakt want Jopie Leppink vertelde thuis zo'n dramatisch verhaal dat zijn moeder bezorgd bij mijn moeder informeerde in welk ziekenhuis ik was opgenomen. Na de zomervakantie van 1960 moesten wij verhuizen naar Dordrecht: ik vond het toen heel vreselijk weer uit Haaksbergen en van het schooltje weg te gaan....

    Bijzonder Neutrale Bewaarsc..., 1959

    Ik kwam in oktober op de kleuterschool omdat we vanuit Twente naar Dordt waren verhuisd.

    Ik kwam in oktober op de kleuterschool omdat we vanuit Twente naar Dordt waren verhuisd. Ik was aanvankelijk bang voor juffrouw Klein omdat zij een witte schort droeg en ik vreesde dat zij een verpleegster was, die injecties gaf. Dat viel gelukkig wel mee, hoewel ik haar verder niet echt een warme persoonlijkheid vond. Ook de medekleuters waren minder aardig dan ik in Twente gewend was geweest. Op de kleuterschool gingen we regelmatig onder de hoogtezon: spelen in een zaal met verlichting van hoogtezon lampen. Iedereen moest dan natuurlijk zo'n donker brilletje dragen. Op weg naar de kleuterschool kwam ik vanaf de steegoversloot komende geregeld "Pietje" tegen: een klein oud mannetje op sloffen en met een flinke bochel pruimend op wat tabak af en toe flinke klodder bruin tabaksop op de straat spugend. Pietje zal bij de andere kleuters wel bekend geweest zijn want hij woonde bij het Leger des Heils. Overigens stond op de hoek van de Kromhout en de jorisweg een kinder paradijsje: een snoepwinkel waar je werkelijk alles wat maar lekker was kon kopen. Er was zelfs snoep vanaf 1 cent te koop. (Dat winkeltje heeft tot enkele jaren geleden nog bestaan: ik ben er met mijn kinderen nog eens wat snoep gaan kopen tijdens een "sentimental journey".

    openbare kleuterschool no. 1, 1960